Ελλάδα

Απεργούν στις 8 Ιούνη δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, υγειονομικοί

Απεργούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου υγειονομικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί ,στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ ενώ θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας .

  Σύμφωνα με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ  διαρκεί από 12:00-14.00 και της ΑΔΕΔΥ από 11.00- 14.00. Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Εκπαίδευση και στην Υγεία του ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ να δώσουν μαχητικά το παρόν στις Απεργιακή κινητοποίηση της τετάρτης 8 Μάη 2016:

Στηρίζουμε όλα τα Νοσοκομεία του νομού και απαιτούμε σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη για όλους.

Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Κανένας Δάσκαλος- Καθηγητής δεν περισσεύει

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με συγκεντρώσεις:

Στον Άγιο Νικόλαο στην πύλη του Νοσοκομείου στις 10:30.

Στην Ιεράπετρα στο Νοσοκομείο στις 10:00.

Στη Σητεία στην κεντρική πλατεία στις 12:00.

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Όπως αναφέρει η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ" που μετέχει στην κινητοποίηση:

 «Ο πόλεμος που κήρυξαν εναντίον μας το Κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM και η εχθρική για το λαό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εντείνεται και δεν θα σταματήσει εάν δε λάβουμε τα μέτρα μας.  Η τελευταία επίθεση στοχεύει στον πλήρη αφανισμό μας με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, με το κόψιμο μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών στο διηνεκές, μέσω του διαβόητου «κόφτη», με την φορολογική επιδρομή στους μη έχοντες, μισθωτούς και συνταξιούχους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες, με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές.

"Το ΕΣΥ...μόρφωμα ιδιωτικοοικονομικού συστήματος"

Όλο αυτό το διάστημα της «αριστερής διακυβέρνησης» καμιά ουσιαστική δράση δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πολιτική βούληση.  Η διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας ΠΦΥ είναι τραγική. Η ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) που θεσπίστηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, αναδεικνύεται σε υπερ-εργολάβο (θα μπορεί να ιδρύει και να λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας, καταργώντας αντίστοιχες δημόσιες, να μετακινεί προσωπικό και να προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση έργου). Το μέλλον που σχεδιάζουν είναι η μετατροπή ολόκληρου του ΕΣΥ σε μόρφωμα ιδιωτικοοικονομικού συστήματος με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που συνεχίζουν να διογκώνονται (μπλοκάκια, πεντάμηνα, επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις), ενώ ποτέ δεν καταργήθηκε η ΕΣΑΝ ΑΕ.

Από την άλλη βλέπουμε πρακτικές τρομοκράτησης, ενοχοποίησης και αυταρχισμού ενάντια στους εργαζόμενους που με αυτοθυσία και φιλότιμο έχουν στηρίξει το σύστημα υγείας και δεν έχει καταρρεύσει μέχρι σήμερα, εργαζόμενοι που έχουν υπερβεί τα όρια των αντοχών τους, που βγάζουν δουλειά  δυο και τρία ατόμων ο καθένας, με απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό τους.    Οι πρακτικές αυτές αναδεικνύουν, ότι στην αδυναμία τους, κυβερνώντες και διοικούντες,  να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων και προκειμένου να εφαρμόσουν τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα δεν θα διστάσουν να στραφούν ενάντια στους εργαζόμενους για να τους εκφοβίσουν  και να καταστείλουν κάθε αντίσταση.

Για τους εργαζόμενους η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή.  Η ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που στέκεται στο πλευρό τους, δεν θα μείνει άπραγη σε οποιαδήποτε αδικία ή δίωξη.  Καλεί όλους τους συναδέλφους να μην ανεχτούν αυταρχικές συμπεριφορές, εργασιακές αυθαιρεσίες και παραβίαση των δικαιωμάτων τους.  

Οι εικόνες που έρχονται από την Γαλλία, το Βέλγιο και τη Ρώμη, δείχνουν πως υπάρχει όχι μόνο αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα για ανεβασμένες και συγκρουσιακές μορφές για το εργατικό κίνημα, ειδικά όταν δίνει μάχη για να νικήσει και όχι απλά να διαμαρτυρηθεί.  

Να γίνει της Γαλλίας.  Να πάρουμε γενναία απόφαση ο καθένας μας και από παθητικά αντικείμενα εκμετάλλευσης να αναδειχτούμε σε αποφασιστικούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής.

Παλεύουμε για:

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δρασης στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ που μετέχει στην κινητοποίηση:

"ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ».

Τετάρτη 8 Ιούνη - 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στη δημόσια Υγεία-Πρόνοια

Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Απεργιακή συγκέντρωση 11:00 π.μ. στο υπουργείο Υγείας

Καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία να μην σκύψουν το κεφάλι. Συνεχίζουμε τους αγώνες ακούραστα, επίμονα, με τη μαζική μας συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με την αποφασιστική συμμετοχή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην απεργιακή συγκέντρωση.. Η υγεία αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι' αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεβατιών και υπηρεσιών. Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι' αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων. Για αυτό ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία.Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και μείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια.  

Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια-υγεία!!! Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν πρόνοια-υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!"

Σχόλια