default-image

Επαναληπτικές εξετάσεις... στη μισή τιμή!

Ελλάδα
Επαναληπτικές εξετάσεις... στη μισή τιμή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016. Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά.

Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να δώσουν οι υποψήφιοι μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Κρήτης θα διαγωνιστούν στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά (το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πυθαγόρα και Τζαβέλλα).

Όμως, η μετάβαση στην πρωτεύουσα δεν αφορά μόνο τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών. Αφορά επίσης τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει πως θα εξεταστούν σε ειδικό μάθημα, ανάλογα με τη σχολή που επιλέγουν. Για παράδειγμα οι υποψήφιοι των ξένων φιλολογιών, των μουσικών ακαδημιών και των τμημάτων αρχιτεκτονικής πρέπει επιπλέον να εξεταστούν σε ξένη γλώσσα, αρμονία και σχέδιο, αντίστοιχα.  

Οι επιπλέον εξεταστικές δοκιμασίες διεξάγονται στην Αθήνα, όπου πρέπει να μεταβούν οι υποψήφιοι της Κρήτης μαζί με τους συνοδούς τους. Το έξοδο είναι μεγάλο, ειδικά σήμερα μετά από 6 χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης και καταβαράθρωσης των εισοδημάτων των πολιτών. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θέλοντας να στηρίξει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, εξασφάλισε μείωση των εισιτηρίων κατά 50% στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ LINES, ΑΝΕΚ-BLUESTAR FERRIES και MINOAN LINES, για τους μαθητές και τους συνοδούς τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προμηθευτούν από τα Λύκεια τους βεβαίωση με τα στοιχεία και τις ημερομηνίες εξέτασης τους, προκειμένου να την προσκομίσουν μαζί με την ταυτότητα εξεταζομένου -υποψηφίου στα κεντρικά πρακτορεία των εν λόγω Ναυτιλιακών Εταιρειών για την έκδοση του εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής τους.  

Η εξαίρεση των αγγλικών

Εξαίρεση από τον κανόνα της μετάβασης στην Αθήνα αποτελεί το ειδικό μάθημα των αγγλικών, για το οποίο έχει προβλεφθεί εξέταση στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο θα λειτουργήσουν δύο εξεταστικά κέντρα για το συγκεκριμένο μάθημα και στους υπόλοιπους τρεις νομούς του νησιού από ένα.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News