Ελλάδα

Η ζωή μου μετά τη σύγκρουση: Έρευνα για τις συνέπειες των τροχαίων

Η έρευνα «Η ζωή μου μετά την Σύγκρουση" είναι μια μεγάλη, πολύεθνική έρευνα, που διεξάγεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) και το Βελγικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (BRSI). 

Περισσότερες από 60 οργανώσεις από 20 Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα σ αυτές ο SOS Τροχαία Εγκλήματα  και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχουν στην πραγματοποίηση της.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει λεπτομερώς τις διάφορες συνέπειες για τα άτομα που τραυματίστηκαν σε μια τροχαία σύγκρουση καθώς επίσης πιθανούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή θα βοηθήσουν να διατυπωθούν συστάσεις και έτσι ελπίζουμε να συμβάλουν σε θετικές αλλαγές στη δημόσια πολιτική σε Ευρωπαικό επίπεδο.

Η έρευνα πραγματοποιείται διαδικτυακά με την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου διαθέσιμου σε δεκαπέντε γλώσσες: Αγγλικά, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβένικα, Τούρκικα,και Τσέχικα.

Ο χρόνος που απαιτείται για την απάντηση του ερωτηματολογίου δεν είναι μεγάλος(περίπου 20 λεπτά). Άτομα που  αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία κατά τη συμπλήρωσή του - για ιατρικούς ή άλλους λόγους - μπορούν να το κάνουν με την βοήθεια κάποιου φιλικού προσώπου.

 Η απάντηση στα ερωτήματα μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι πιθανόν να ξαναφέρει στην επιφάνεια δυσάρεστες πτυχές που έχουν καθορίσει την ζωή μετά την σύγκρουση.

Όλες οι απαντήσεις που  θα παραμείνουν εντελώς ανώνυμες και θα αντιμετωπιστούν με απόλυτο σεβασμό, με κανένα άλλο σκοπό εκτός από την έρευνα.

Είναι η πρώτη φορά μετά από δυο δεκαετίες που πραγματοποιείται μια πανευρωπαϊκή έρευνα που αφορά στην ζωή των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Η προηγούμενη έρευνα που και πάλι πραγματοποιήθηκε από την FEVR αφορούσε τόσο οικογένειες θυμάτων που είχαν χάσει την ζωή τους όσο και ανθρώπους που τραυματίστηκαν.

Η νέα έρευνα αφορά αποκλειστικά σε τραυματισθέντες

Είναι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, και βεβαίως στην χώρα μας, για τον οποίο οι επίσημες αρχές δεν εκδηλώνουν και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το δίκτυο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» απευθύνει έκκληση το ερωτηματολόγιο να συμπληρωθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που τους αφορά. Είναι ένας τρόπος για να απαντήσουμε σ' αυτούς που επιμένουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά ταυτόχρονα για μια ακριβή αποτύπωση της κατάστασης και την ιεράρχηση στόχων και αιτημάτων.

Η έρευνα θα είναι στο διαδίκτυο μέχρι τέλος Ιουνίου. 


Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στα ελληνικα: http://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=4708224

Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στις υπόλοιπες γλώσσες:

http://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=4385380

Σχόλια