default-image

Η Κρήτη στο κάδρο για προσωρινά Hot Spot

Κρήτη
Η Κρήτη στο κάδρο για προσωρινά Hot Spot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνεται η ανησυχία στην τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης, μετά τα τρία απανωτά περιστατικά με τους πρόσφυγες στα παράλια του νησιού.

Το ζήτημα αυτό κυριάρχησε σε συσκέψεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στη Σάμο και τέθηκε επί τάπητος από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Βασίλη Λαμπρινό, το μέλος της ΚΕΔΕ κ. Απόστολο Λουλουδάκη και την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κα Μαρία Καναβάκη.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την ένταση του φαινομένου των προσφυγικών ροών στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Παπαδόπουλος.

Η πολιτική ηγεσία, ανέφερε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός για το πώς θα γίνει η διαχείριση σε συνεργασία μεταξύ τους έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά.

Έτσι «ρίχνουν» το γάντι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξει ένας σχεδιασμός με την συνεργασία και των δύο πλευρών σε περίπτωση που ενταθούν οι προσφυγικές ροές στην Κρήτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει την δημιουργία hot spot, προσωρινής φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των προσφύγων που βρίσκονται στο κλειστό της Νεάπολης, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από την ερχόμενη εβδομάδα, με την Δευτέρα να είναι καθοριστική ημέρα για την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα hot spot του Ελαιώνα και της Τρίπολης. Αυτό ήταν και το αίτημα από τους αιρετούς της Κρήτης, για το οποίο δεν διαφώνησε η πολιτική ηγεσία.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News