Ελλάδα

Οι δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων

Πλούσιες οι δράσεις που έλαβαν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς στη σχολική κοινωνία του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων.

Αυτή η παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα στη σχολική κοινωνία του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων, θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Μια παρουσίαση που θα έχει διάρκεια όλη τη μέρα, αφού παιδιά και δάσκαλοι, από το πρωί της Παρασκευής θα βρίσκονται σε δράση για να "δείξουν" πώς κύλισε η χρονιά μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Το πρωί και ώρα 9, ο λόγος δίδεται στα παιδιά, που, με εμψυχωτές τους δασκάλους τους, δούλεψαν υλοποιώντας προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα παιδιά «φτάνοντας το τέλος μιας σχολικής χρονιάς, όλοι μας νοερά γυρνάμε στον Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε και κάνουμε μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν, έγιναν ή δεν έγιναν, πέτυχαν ή όχι. Και συνήθως με τον τελικό απολογισμό καταλήγουμε σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση τους».

Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν ανά τάξη:

1. Β1 και Β2 τάξεις:

Ελιά, δώρο ζωής

Άμπελος

Οδυσσέας  Ελύτης.

Η εφημερίδα του Β2 «Τα Φιντανάκια»  και

Θεατρικό δρώμενο του Β1, «Ο μύθος της Αθηνάς και του Ποσειδώνα».

2. Γ΄τάξη:

Ο τόπος μας: ιστορία, χλωρίδα/πανίδα, ονόματα δρόμων οικισμών  

Η κρητική επανάσταση του «Καπετάν Μιχάλη»  

Ανάγνωση έργων τέχνης.

3. Δ1 και Δ2 τάξεις:

Στα ίχνη της γραφής  

Κλασικά χρόνια: Αρχαία Αθήνα  

Χρόνος και Εποχές  

4. Ε΄ τάξη:

Συναισθήματα  

Αγωγή Υγείας

5. ΣΤ΄ τάξη: Πρώτες βοήθειες

6. Οι δάσκαλοι της Α1 και Α2 τάξης δούλεψαν με τους μαθητές της ΣΤ΄ και θα παρουσιάσουν:

τα βίντεο «Το πρώτο τρένο» και «Πρόσφυγες», καθώς και τη σχολική εφημερίδα «Τα Κουνάβια».

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της ενορίας των Κουνάβων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 20:30΄, στην αυλή του σχολείου, θα γίνει ο αποχαιρετισμός των παιδιών της ΣΤ΄ τάξης και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη θεατρική παράσταση που ανεβάζουν τα παιδιά των Γ΄, Δ1 και Δ2 τάξεων, «Το δέντρο το μονάχο» της Μαρίας Παπαγιάννη.

Η ίδια η συγγραφέας θα παραβρεθεί στην εκδήλωση τιμώντας έτσι παιδιά και δασκάλους.

Το δέντρο το μονάχο είναι η μεταφορά μιας φανταστικής ιστορίας που διαδραματίζεται στην Κρήτη. Ο τόπος είναι ο Κόφινας, ένα χωριό σκαρφαλωμένο στα βράχια, απομονωμένο, ξεχασμένο από τον κόσμο. Βλέπει θάλασσα, μα η θάλασσα είναι μακριά. Βουνίσιοι αισθάνονται οι κάτοικοι.

Το χωριό είναι τα Καπετανιανά, το χωριό που αγάπησε η συγγραφέας και επέλεξε να περνά σε αυτό χρονικά διαστήματα που θέλει να ξεκουραστεί και να ηρεμίσει, στη φύση των Αστερουσίων, παρέα με τους συγχωριανούς της.

Στο τέλος της βραδιάς θα γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα. Θα διασκεδάσουμε, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε με το κρητικό συγκρότημα του Γιάννη Αλεξάκη.

Σχόλια