Ελλάδα

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς

Στις 11:00 είναι προγραμματισμένο να γίνει η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο ομόλογο του, Μανουέλ Βάλς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Βαλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα υπογραφεί οδικός χάρτης συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας με πέντε βασικούς άξονες:

- Συνεργασία για μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο τεχνογνωσίας για τη Δημόσια Διοίκηση

-Συνεργασία για επενδύσεις και υποδομές. Ήδη από το Παρίσι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπηρεσίες υδάτων.

- Συνεργασία για καινοτομίες και νέες τεχνολογίες

- Συνεργασία για την αγροτική ανάπτυξη

- Συνεργασία για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Παράλληλα, συμφωνίες συνεργασίας θα υπογραφούν και για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μεταξύ των οποίων και ανταλλαγές σε επίπεδο προγραμμάτων υποτροφιών.

Τέλος, σύμφωνο θα υπογραφεί και για τους τομείς Άμυνας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βάλς

Το μεσημέρι ο κ. Βαλς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία του Γάλλου πρέσβη.

Στις 10.15 π.μ. ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Βαλς στην επίσκεψή του στη χώρα μας

Σχόλια