default-image

Έκαναν φύλλο και φτερό φαρμακεία της Κρήτης

Ελλάδα
Έκαναν φύλλο και φτερό φαρμακεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έφοδος ξεκίνησε τη Δευτέρα με στόχο τα φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη τον Πειραιά και το Ηράκλειο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη.

Ράμπο της οικονομικής αστυνομίας κάνουν φύλλο και φτερό κάθε παραστατικό, "ανιχνεύοντας" τις προμήθειες και τη διαδρομή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που χορηγούνται σε ογκολογικούς ασθενείς, σε ρευματοπαθείς, για αιματολογικά νοσήματα και άλλα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές έκαναν άνω-κάτω το ΠΑΓΝΗ εξετάζοντας εξονυχιστικά κάθε παραστατικό, αναζητώντας ακόμη και το τελευταίο κουτί των αποθεμάτων που έχουν δηλωθεί τόσο στις εγκαταστάσεις του φαρμακείου όσο και τις κλινικές  

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεργάζεται και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας που εξετάζουν από κοινού όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των φαρμάκων υψηλού κόστους (Φ.Υ.Κ.).

Αφορμή για τις έρευνες αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική αύξηση των δαπανών για την προμήθεια ακριβών σκευασμάτων. Σε κάποιο βαθμό ήταν αναμενόμενη καθώς από την 1η Ιανουαρίου τα συγκεκριμένα σκευάσματα εκτός από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χορηγούνται και από τα νοσοκομεία.

Ωστόσο φαίνεται πως εκτιμήθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση είναι κάτι παραπάνω από υπερβολική.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών αξιολογούνται από τους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News