default-image

Στην Σάμο οι τριήμερες εργασίες της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό

Ελλάδα
Στην Σάμο οι τριήμερες εργασίες της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη  Κουρουμπλή και των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού, κ.κ. Μητσοτάκη και Θεοδωράκη, ξεκινούν σήμερα στη Σάμο οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕΔΕ για το προσφυγικό.

Ιδιαίτερα κρίσιμο το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος  Πατούλης. 

Από το βήμα του, στο οποίο θα παρουσιαστεί και η σχετική μελέτη που έχει καταρτίσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα προκύψουν σημαντικά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, και επισήμανε ότι αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από συμπράξεις των δήμων με την κεντρική κυβέρνηση. 

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μαζί με δώδεκα δημάρχους οι πόλεις των οποίων δέχθηκαν μεγάλο όγκο προσφυγικών ροών, θα υπογράψει την «Έκκληση για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου», που έχει υιοθετηθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και την οποία ήδη έχουν προσυπογράψει 28 εθνικές ενώσεις δήμων της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News