Ελλάδα

Συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Athens Ledra

Συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού είναι οι περίπου 150 εργαζόμενοι που, μετά το «λουκέτο» στο ξενοδοχείο ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες.

Οι εργαζόμενοι που όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εξυπηρετούσαν τους πελάτες, οι οποίοι αποχωρούσαν μαζικά από το ξενοδοχείο, τονίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου δεν δέχεται πλέον άλλους τουρίστες και τους οποίους προωθεί σε άλλα ξενοδοχεία.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων επισημαίνει την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Athens Ledra» να γίνει υπόθεση του κλάδου.

Όπως τονίζει, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», του ομίλου εταιρειών του Παρασκευαΐδη, λόγω της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, το συνδικάτο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστικό κατάστημα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.Το Athens Ledra ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, η οικογένειά συνέχισε να το ελέγχει. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα Marriott και μετονομάστηκε λίγους μήνες αργότερα από Ledra Marriott σε Athens Ledra.


Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαίδη που το κατέχει.

Σχόλια