default-image

Η ActionAid ξεκίνησε πρόγραμμα για τους πρόσφυγες

Ελλάδα
Η ActionAid ξεκίνησε πρόγραμμα για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ActionAid συνεχίζοντας το έργο της για τη στήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα, ξεκίνησε πρόγραμμα στους χώρους φιλοξενίας στο Σχιστό και τον Σκαραμαγκά, όπου ζουν περίπου 5000 άνθρωποι. Είναι οικογένειες με παιδιά, έγκυες γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι και νέοι που παραμένουν με την ελπίδα για μια ζωή με ειρήνη και ασφάλεια. Στηρίξτε το πρόγραμμα της ActionAid για τους πρόσφυγες, κάνοντας μια δωρεά στο www.actionaid.gr/prosfyges-attiki.

Οι ανάγκες στην Αττική είναι πολύ μεγάλες καθώς χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε προσωρινά καταλύματα με τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υποδεχτήκαμε πριν από μήνες και μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα.

Η ActionAid σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης επικεντρώνεται στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Με σταθερή παρουσία στο Σχιστό και το Σκαραμαγκά, θα στοχεύσει στη στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, που είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες, ώστε να κινητοποιηθούν για να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα στους χώρους διαμονής τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται:

? στη δημιουργία ομάδων στήριξης και ενδυνάμωσης γυναικών με πληροφόρησή τους στη γλώσσα τους για ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

? στη δημιουργία δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, όπως εκμάθηση γλωσσών, αλλά και τεχνών όπως πλέξιμο και το σχέδιο.

? στη στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων γυναικών, με ψυχοκοινωνική στήριξη από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, κάτι που χρειάζονται ιδιαίτερα οι πρόσφυγες και ειδικά στη δομή του Σχιστού όπου προσφέρεται μόνο από την ActionAid.

? στη διανομή ειδών διαβίωσης που οι ίδιοι οι πρόσφυγες ζητούν για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Εκτός της Αττικής, η ActionAid στη Λέσβο έχει βοηθήσει 80.000 πρόσφυγες με παροχή πληροφοριών στη γλώσσα τους, στήριξη των γυναικών προσφύγων στα Κέντρα Ημέρας της ActionAid και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, η ActionAid από το 2013, έχει στηρίξει 90.000 Σύρους πρόσφυγες με παρόμοια προγράμματα στο Λίβανο και την Ιορδανία.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η δική σας υποστήριξη. Και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία. Κάντε σήμερα τη δωρεά σας στο www.actionaid.gr/prosfyges-attiki.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News