default-image

Στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν

Ελλάδα
Στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ειδική πτήση και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από το αεροδρόμιο μετέβη κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καλωσορίζοντας τον Βλ. Πούτιν, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως επιβεβαιώνεται το υψηλό επίπεδο σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας. Στην προσφώνησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Πούτιν υπογράμμισε πως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, αλλά υπάρχουν προοπτικές.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στο Προεδρικό Μέγαρο

«Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως «η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Ο κ. Πούτιν συνοδεύεται στην Αθήνα και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάτι που αυτομάτως προσδίδει άλλη σημασία στις συζητήσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη με πρώτο  σταθμό του την πρωτεύουσα, ενώ το Σάββατο (28/05) θα μεταβεί στο Άγιον Όρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Τον Ρώσο Πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος θα τον συνοδεύσει μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Το αρχικό πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου

Ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο μετά την υποδοχή από τον Πάνο Καμμένο στο αεροδρόμιο να μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο για μια μισάωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο ο οποίος είχε απευθύνει και την επίσημη πρόσκληση.

Στις 17:00 ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.  

Ενώ στις 18:30 θα ακολουθούσε γεύμα εργασίας στο Μαξίμου και δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 7.25 ο Ρώσος πρόεδρος συνοδευόμενος από τον κ. Τσίπρα θα μετέβαινε στο Βυζαντινό Μουσείο. Το πρόγραμμα στην Αθήνα θα έκλεινε εκεί και ο Ρώσος πρόεδρος θα μετέβαινε στο ξενοδοχείο του στο Καβούρι.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News