Ελλάδα

Γι’ αυτό δεν παραιτήθηκε ο Τσακαλώτος το καλοκαίρι

Επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του περασμένου καλοκαιριού περί σκέψεις για παραίτηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα μεταξύ άλλων, ο έλληνας υπουργός ανέφερε πως το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από την παραίτηση, ωστόσο ένας άνθρωπος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του

«Εγώ ταλαντεύτηκα το καλοκαίρι, υπήρχε έντονο ρεπορτάζ γι΄ αυτό. Με έπεισε ένας άνθρωπος που μου είπε "Ευκλείδη, δεν σας χρειαζόμαστε όταν ο καπιταλισμός θα έχει 5% ανάπτυξη, αλλά τώρα που η ανεργία είναι στο 25%"», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και το νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

«Όλα αυτά γίνονται για να ξεδιπλωθεί το παράλληλο πρόγραμμα. Είπαμε ότι χρειάζεται να κόψουμε την συμφωνία σε τρία μέρη. Αυτά που διαπραγματευτήκαμε, δεύτερον αυτά που «παρκάραμε»: για τους μισθούς και τις συντάξεις. Τρίτον, το παράλληλο πρόγραμμα που πρέπει να ενεργοποιηθεί.

«Αυτή η Αριστερά έχει κάνει πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είναι υπερήφανος ο κόσμος της Αριστεράς, όπως το Προσφυγικό και το αφορολόγητο, δεν σας έπεισα, αλλά εγώ το πιστεύω ότι θα ήταν χειρότερα τα πράγματα».

 «Πρέπει να κριθούμε από τον κόσμο, αλλά όχι την στιγμή που πήραμε αυτά τα μέτρα, αλλά όταν θα περάσει ο καιρός. Αυτά τα μέτρα ήταν αναγκαία το περασμένο καλοκαίρι. Η Αριστερά λέει εμείς έχουμε στρατηγική, έχουμε ένα πρόγραμμα και πρέπει να γίνει».

Σχόλια