default-image

Τι έδειξε ο έλεγχος των ρωγμών στο σχολείο μετά το σεισμό

Κρήτη
Τι έδειξε ο έλεγχος των ρωγμών στο σχολείο μετά το σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός…τέλος για το 53ο και 54ο τα δύο δημοτικά σχολεία που λειτουργούν  μαζί με τα ειδικά σχολεία στην πρώην Ακαδημία. Μετά τη ρωγμή που διαπιστώθηκε στο χώρο του σχολείου και προκάλεσε την Τετάρτη έντονη ανησυχία μετά το σεισμό οδηγώντας στην εκκένωση του σχολείου, ακολούθησε ο έλεγχος.

Μέλη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έλεγξαν τις ρωγμές και οι μηχανικοί διαπίστωσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παιδείας κ.Βλαχάκη που μίλησε στο neakriti.gr ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς η ρωγμή είναι παλιά και δεν προέκυψε από το νέο σεισμό».

Προφανώς η ρωγμή δεν είχε γίνει αντιληπτή και έτσι την Πέμπτη έγινε κανονικά μάθημα στα σχολεία της πρώην Ακαδημίας στο Ηράκλειο.

Αντισεισμικός έλεγχος σε 74 σχολεία

Βέβαια η αγωνία των γονέων συνεχίζει να υφίσταται αφού πολλά σχολεία στο Ηράκλειο στεγάζονται σε παλιά και κατά πολλούς επικίνδυνα κτίρια. «Υπάρχουν χρόνια καρκινώματα στα σχολεία. Σε πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί ο αντισεισμικός έλεγχος σε 74 σχολεία ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ απολύτως βέβαιος τι θα γίνει σε έναν καταστροφικό σεισμό» σχολιάζει ο κ.Βλαχάκης.

Ο σεισμός έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των παλαιών κτιρίων που χρειάζονται παρεμβάσεις και συντήρηση καθώς σε ενα ενδεχόμενο νέο χτύπημα του Εγκέλαδου θα μπορούσαν υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για δασκάλους και μαθητές…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News