default-image

Η απάθεια της ΕΕ αποθρασύνει την τουρκική τακτική παραβιάσεων

Ελλάδα
Η απάθεια της ΕΕ αποθρασύνει την τουρκική τακτική παραβιάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας ζήτησε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με κατεπείγουσα ερώτηση που απηύθυνε στην ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Η κ. Σακοράφα αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την ευρωπαϊκή πολιτική απάθειας που ακολουθείται, με αποτέλεσμα να αποθρασύνεται η προκλητική και επικίνδυνη τουρκική τακτική παραβιάσεων των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής επισήμανε ότι από τις αρχές του έτους σημειώνεται έξαρση τουρκικών παραβιάσεων στα ευρωπαϊκά εναέρια και θαλάσσια σύνορα. Μέχρι το τέλος του Απριλίου καταγράφηκαν, 600 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, 27 υπερπτήσεις τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών -σε κάποιες περιπτώσεις και οπλισμένων- πάνω από ελληνικά νησιά και 350 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Η Σοφία Σακοράφα - που έχει καταθέσει και σχετικές τροπολογίες καταδικάζοντας τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων στο πλαίσιο του ψηφίσματος που εξέδωσε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον Απρίλιο για την Τουρκία- ζητά από την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την διασφάλιση του απόλυτου σεβασμού του ελληνικού-ευρωπαϊκού εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων, μέσω της εκκίνησης των  προβλεπόμενων διαδικασιών κυρώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News