default-image

Ειλικρινή διάλογο και τερματισμό των τακτικισμών θέλει ο Ν. Αναστασιάδης

Ελλάδα
Ειλικρινή διάλογο και τερματισμό των τακτικισμών θέλει ο Ν. Αναστασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μπαλάκι στο ψευδοκράτος για την ολοκλήρωση των συνομιλιών πέταξε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κατά τον διάλογο που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Όπως είπε, για να επιτευχθεί «κάτι καλό» προϋπόθεση είναι «να σταματήσει η άλλη πλευρά τακτικισμούς και επιτέλους να μπούμε σε ειλικρινή διάλογο που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλίσεις».

Ο κ. Αναστασιάδης εστίασε σε δύο ανοικτά θέματα που χρειάζονται απαντήσεις και ειδικότερα στις εδαφικές αναπροσαρμογές και σε θέματα ασφάλειας - εγγυήσεων.

Για το δεύτερο ανέφερε ότι υπάρχουν απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν, καθώς «σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται». 

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι για να μπορέσει να γίνει απόδεκτή μια λύση από τον κυπριακό λαό, η ασφαλέστερη οδός είναι η εφαρμογή του ευρωπαικού κεκτημένου και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά στη βάση των αποφάσεων των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το κοινοτικό κεκτημένο. 

«Με μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήτριες δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News