Ελλάδα

Π. Καμμένος: Βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει o Παναμάς

Π. Καμμένος: Βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει μία άλλη χώρα που λέγεται Παναμάς

Τους κωδικούς από τους οποίους θα πληρωθούν τη μισθολογική ωρίμανση οι ένστολοι του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν από τον κωδικό 6900 του υπουργείου Άμυνας που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρείες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι η αρχική τροπολογία «διέλυε σώματα που στηρίζουν το κράτος». Όμως συνέχισε «σ' αυτό το Κοινοβούλιο λειτουργεί η δημοκρατία» και «μετά από σκληρή διαβούλευση και παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών» προστέθηκε η νέα διατύπωση.

«Στο μάθημα "Πρωτογενές Πλεόνασμα", κύριε Μητσοτάκη, οφείλω να σας αναγνωρίζω ότι αφήσατε μετεξεταστέο τον κύριο Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την θέση του προέδρου της ΝΔ για πλεόνασμα 2%, η οποία, όπως είπε, «είναι η αντίθετη θέση από εκείνη του Σαμαρά που είχε δεσμευθεί για 4,5%».

«Θέλω να θυμίσω στην αντιπολίτευση ότι λίγο βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει μία άλλη χώρα που λέγεται Παναμάς», είπε ο Π. Καμμένος λέγοντας ότι η ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη «δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει» τον Στ. Παπασταύρου και τον Σάφα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «λόγω του Ε. Βενιζέλου».

«Η κυβέρνηση την πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει είναι η αποκρατικοποίηση από το παρακράτος» που ήταν στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΥΔΑΠ και μοίραζε διαφημίσεις, ανέφερε ο Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι «δεν ακούσαμε τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το χρέος. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον, αλλά είναι οι μεταρρυθμίσεις, και ότι η αξιολόγηση δεν είναι το μείζον. Η ΝΔ δεν κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση, παρά το ότι το προσπάθησε. Και σήμερα η κυβέρνηση πέτυχε όλοι να αποδέχονται ότι το θέμα του χρέους είναι στην ατζέντα. Και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρέπει να το πούμε».

«Αν κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν για την τύχη της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια θα πίστευε ότι υπάρχει περιθώριο για πολιτικό κουτσομπολιό. Δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για μία απόφαση που θα αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την δέσμευση για το χρέος, ο Στ. Θεοδωράκης, όπως και άλλοι αρχηγοί, ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη και χαρακτήρισε θρησκόληπτους τους πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τους ζήτησε να μην συνεχίσουν θυμίζοντας ότι «κάποτε ήσασταν στο ίδιο κόμμα». Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι η εθνική θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ είναι εκείνη της συνόδου κορυφής του 1993 υπό τον πρόεδρο Καραμανλή και η Ντ. Μπακογιάννη ότι η θέση άλλαξε επί κυβέρνησης Καραμανλή για ένα όνομα για κάθε χρήση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια