Ελλάδα

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ο Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό θέατρο του Αργοστολίου, «Κέφαλος».

Στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ο Προκόπης Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική διαδρομή των κατοίκων της Κεφαλονιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορικής διαδρομής της Κεφαλονιάς, οι κάτοικοί της διατήρησαν ακμαίο το ηθικό τους και υψηλό το φρόνημά τους».

Αναφερόμενος στους μεγάλους σεισμούς του 1953, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «οι Κεφαλονίτες βρήκαν την δύναμη να προχωρήσουν με απαράμιλλο θάρρος και μέσα σ' ελάχιστα χρόνια κατάφεραν να καταστήσουν την Κεφαλονιά μια από τις πλέον αναπτυγμένες περιοχές της χώρας μας».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «οι επιδόσεις των Κεφαλλονιτών υπήρξαν πάντοτε λαμπρές, όχι μόνον στην οικονομία αλλά και στον πολιτισμό» προσθέτοντας: «Το νησί της Κεφαλονιάς έχει περίοπτη πνευματική παράδοση, καθώς αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει αναδείξει λαμπρούς άνδρες, όπως τους αρχαιολόγους Σπυρίδωνα Μαρινάτο και Παναγή Καββαδία, τους πολυτάλαντους Αλιβιζάτους, τον φιλόσοφο Βικέντιο Δαμωδό, τους ποιητές Μικέλη 'Αβλιχο και Ανδρέα Λασκαράτο, τους μουσικούς Αντίοχο Ευαγγελάτο, Αργύρη Κουνάδη και Διονύσιο Λαυράγκα. Σ' αυτούς, έχω χρέος να προσθέσω τον Γεράσιμο Αρσένη, που πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας, μα που η μνήμη του είναι και θα είναι πάντα ζωντανή μέσα μας, κυρίως δε στην αγαπημένη του Κεφαλονιά».

Κλείνοντας την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, προσφέροντας από την πλευρά μου ένα ταπεινό «αντίδωρο» για την μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύσατε, ότι το κατά τ' ανωτέρω πολυπρισματικό «δαιμόνιο» των Κεφαλλονιτών θ' αποτελεί, εφεξής, δείκτη πορείας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανέφερε ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μία χαρισματική προσωπικότητα, που έχει αφήσει έντονα τα ίχνη της σημαντικής προσφοράς, τόσο στα πανεπιστημιακά έδρανα, όσο και στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας».

Επίσης, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «με την συμβολική αυτή κίνηση της απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη στην εξοχότητά σας, επιθυμούμε να δυναμώσουμε περαιτέρω και κυρίως συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ την σχέση σας με το νησί μας και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας προς το λειτούργημα που επάξια υπηρετείται».

Σχόλια