Ελλάδα

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας η συζήτηση στη Βουλή

Άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων,με ένσταση αντισυνταγματικότητας που έχει εγείρει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος .

Η ένσταση αναμένεται να απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ακολουθήσουν οι ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Το λόγο παίρνουν  σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναγκαία και χρήσιμη χαρακτηρίζει την ακρόαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της για το πολυνομοσχέδιο, αναφέρει ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών(Βουλή).

Η ακρόαση είναι αναγκαία, υπογραμμίζει ο κ. Αλεξανδρής, καθώς το πολυνομοσχέδιο θέτει πλήθος ζητημάτων που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του Συντάγματος.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ψήφιση του ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Σχόλια