default-image

Στην Ιεράπετρα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κρήτη
Στην Ιεράπετρα ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Δήμο Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης, την Παρασκευή 20 Μαϊου 2016 στο πλαίσιο περιήγησής του στον Νομό Λασιθίου.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο, κ.Θεοδόσιο Καλαντζάκη και τοπικούς φορές, στην οποία μετείχαν επίσης μέλη του κόμματος και ο υποψήφιος στο Λασίθι κατά την προηγούμενες εκλογές, κ. Φάνης Εικοσιπεντάκης, έγινε μια πλήρη ενημέρωση για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Νοσοκομείου και τις πυρόπληκτες περιοχές, όπου εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη.

Αναλυτικότερα, στην κατ' ιδία συζήτηση που έγινε στο γραφείο Δημάρχου, ο κ. Καλαντζάκης, αφού καλωσόρισε στην Ιεράπετρα τον Σταύρο Θεοδωράκη, προέβη σε μια αναλυτική περιγραφή των βασικών ζητημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία της Ιεράπετρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου, στα προβλήματα που άφησε πίσω της η πρόσφατη πυρκαγιά, στο κλείσιμο του ΤΕΙ, στα προβλήματα των οδικών αξόνων, στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο αγροτικός τομέας, καθώς και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιεράπετρα μετά το κλείσιμο αρκετών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Θεοδωράκη περιγραφικό υπόμνημα για τα παραπάνω, ενώ παράλληλα διαβίβασε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, αναφορικά με το αίτημα για κήρυξη περιοχών του δήμου ως πυρόπληκτων και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και την απόφαση σχετικά με τα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με το σχετικό ψήφισμα του Δ.Σ.

Στην ευρεία συζήτηση που ακολούθησε μετείχαν εκπρόσωποι αρχών, τοπικών συλλόγων και φορέων μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Προϊστάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης, κ. Μιχάλης Βολυράκης, ο πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών, κ. Μανώλης Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργος Βαρδάκης, ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Παπαδάκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Αντιδήμαρχος, κ. Μάνος Λουτσέτης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο κ.α.

Κατόπιν των σύντομων αναφορών από τους φορείς στα βασικά προβλήματα των κλάδων τους, ο κ. Θεοδωράκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις υπάρχουσες δυσκολίες και στην ανάγκη αλλαγής της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης με στόχο μια καλύτερη εποχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου είχε την δυνατότητα να δει από κοντά πολλά από τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος με αφορμή την εν λόγω επίσκεψη « Κατά την επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στον Δήμο Ιεράπετρας μας δόθηκε η ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τα υπάρχοντα προβλήματα και βέβαια να δούμε από κοντά πολλά από αυτά. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό κομματικοί παράγοντες, από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται, να επισκέπτονται τις τοπικές κοινωνίες και να συνομιλούν με τις αρχές και τους πολίτες τους. Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστούμε τον κ. Θεοδωράκη για την επίσκεψή του στον Δήμο Ιεράπετρας. Αυτό που ζητάμε από αυτόν είναι η δυναμική στήριξη των αιτημάτων του Δήμου Ιεράπετρας στο κοινοβούλιο και η βοήθειά του για την επίλυση των προβλημάτων στον τόπο μας»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News