default-image

"Μελετούν" το πολυνομοσχέδιο στο Ποτάμι

Κρήτη
"Μελετούν" το πολυνομοσχέδιο στο Ποτάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ιεράπετρα, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο πολύπαθο Νοσοκομείο της πόλης, ρωτήθηκε για το τι θα πράξουν το βράδυ της Κυριακής οι βουλευτής του κόμματος του, κατά την ώρα την ψήφισης του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» των 7.200 σελίδων,  που έχει καταθέσει από το βράδυ της Πέμπτης στη βουλή η κυβέρνηση.

«Εμείς στο "Ποτάμι" μελετάμε το πολυνομοσχέδιο της  κυβέρνησης», μας απάντησε.

«Προσπαθούμε να δούμε όλες τις παραμέτρους όλες τις λεπτομέρειες και μετά θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Το  σίγουρο είναι ότι εμείς δεν θα ψηφίσουμε τους προτεινόμενους νέους φόρους, για τι το σύνθημα μας είναι να κόψουμε σπατάλες και να μη βάζουμε νέους φόρους, και δεν θα ψηφίσουμε κάποιες αλλαγές που εις βάρος των πολλών. Συζητάμε όμως το τι θα κάνουμε με τις προτεινόμενες αποκρατικοποιήσεις , αν και έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και γίνονται πάλι με τον λάθος τρόπο. Θα το μελετήσουμε όμως και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την Κυριακή», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Έδωσε υποσχέσεις στήριξης στα αιτήματα της Ιεράπετρας

Προηγήθηκε η επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη και εκπροσώπους φορέων.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη ενημέρωσε για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου ο γιατρός Γιάννης Πετράκης, που εκτελεί χρέη διοικητή, καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης Θ. Καλαντζάκης.

«Πιστεύουμε και ότι από την θέση στην  βρίσκεται θα μας βοηθήσει για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε στο νοσοκομείο μας. Του εκθέσαμε τα σοβαρά  προβλήματα που έχουμε όπως είναι η μη λειτουργία της παθολογικής κλινικής και η σοβαρή έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η υποχρηματοδότηση που έχει πέσει κάτω από το 50% από το 2010 και μετά. Προσφέρεται να μεταφέρει τα προβλήματά μας προς τα πάνω και να πιέσει και αυτός από την δικιά του θέση», μας είπε ο κ Πετράκης.

«Ο κ. Θεοδωράκης είναι αρχηγός κόμματος οπότε το ότι πέρασε από την Ιεράπετρα,  μας τιμά ιδιαίτερα διότι, σπάνια βλέπουμε εδώ να μας επισκέπτονται  αρχηγοί κάποιων κομμάτων. Τα προβλήματα στην Ιεράπετρα είναι πάρα πολλά. Το βασικότερο που γίνεται και ο αγώνας τώρα και έξι χρόνια, είναι για το νοσοκομείο. Ενημερώθηκε λοιπόν και από τον διοικητή και από μένα προσωπικά στο γραφείο μου αλλά και από τους φορείς της πόλης, για το τι πρέπει να κάνουμε και ζητάμε την βοήθειά του, την επόμενη μέρα να στηρίξει την προσπάθειά μας. Πέρα απ' αυτό υπάρχουν και άλλα προβλήματα στην πόλη.  Είναι ενημερωμένος, και θεωρώ ότι  θα δώσει την μάχη που χρειάζεται, μια και έχουμε έλλειψη μιας δυναμικής παρουσίας στο κοινοβούλιο,  για να διεκδικήσουμε δυναμικά και για τον Δήμο μας και για την πόλη και για το νοσοκομείο και για όλο το νομό Λασιθίου», είπε ο κ Καλαντζάκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος σε όλα όσα άκουσε στην Ιεράπετρα είπε ότι, «μίλησα με τους γιατρούς, μίλησα με τους εργαζόμενους, και πραγματικά είναι δύσκολο, να πιστέψεις ότι σε μια τέτοια περιοχή, που παράγει αρκετό πλούτο για την χώρα, με τα αγροτικά προϊόντα, με το τουριστικό προϊόν, οι κάτοικοι δεν μπορούν να έχουν ιατρικές υπηρεσίες εδώ στον τόπο τους και αναγκάζονται να φύγουν για τον Αγ. Νικόλαο, για το Ηράκλειο και ίσως ακόμα και  για το Ρέθυμνο.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: θα πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης, με την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή πόρων και γιατρών με βάση και τον πληθυσμό του νησιού. Δεν μπορεί ο μεγαλύτερος Δήμος του νομού εδώ, να μην έχει τις βασικές, ιατρικές υπηρεσίες.

Εμείς θα βοηθήσουμε φωνάζοντας και συνεννοούμενοι με το Υπουργείο Υγείας, με τους Υπουργούς, με τις Υπηρεσίες, μέχρι να αντιληφθούν το πρόβλημα. Πέρα από το ότι υπάρχει και μια εξαπάτηση, γιατί τους είχαν υποσχεθεί ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα και έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που ανέλαβαν τις κυβερνητικές τους ευθύνες, στρογγυλοκάθονται αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να αναχωρήσει αμέσως προς την πυρόπληκτη περιοχή δυτικά της Ιεράπετρας.

Την ίδια ώρα με έγγραφο του το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Κρήτης, μετά από 30 μέρες, ανακοίνωναν την κήρυξη των δημοτικών κοινοτήτων Ανατολής και Μύρτου σε πυρόπληκτες περιοχές έκτακτης ανάγκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News