Ελλάδα

Σε ποιες ειδικότητες θα προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές

Η εξοικονόμηση εκπαιδευτικών είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μειώσει τις ανάγκες προσλήψεων την επόμενη σχολική χρονιά. Ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ακόμα απολύτως εξακριβωμένο ποιες ειδικότητες πλήγονται περισσότερο, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πράγμα... Τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ04 Φυσικών και Πληροφορικής.

Όπως εξηγεί ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου Μανώλης Πιτταροκοίλης, το Υπουργείο Παιδείας  καταργεί από το Σεπτέμβριο τις τρεις ώρες που έδινε στους υπεύθυνους των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής κάθε σχολείου. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε μία από τις περίπου 100 μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου εξοικονομεί 3 ώρες Φυσικών και 3 Πληροφορικής.

Οι ώρες που εξοικονομούνται αντιστοιχούν σε 15 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ04 Φυσικών και σε άλλους 15 αναπληρωτές του κλάδου της Πληροφορικής. Μείον 30 αναπληρωτές, λοιπόν, από μόνο δύο ειδικότητες, μόνο στο νομό Ηρακλείου. Φανταστείτε το μέγεθος της συνολικής μείωσης σε επίπεδο χώρας...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια