Ελλάδα

Ειδικό εξεταστικό: Άξιζε τον κόπο ο αγώνας

Για να λειτουργήσει ειδικό εξεταστικό κέντρο για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στην Κρήτη είχε δοθεί μεγάλος αγώνας. Επί χρόνια οι τοπικοί φορείς της εκπαίδευσης, με πρώτη και καλύτερη την ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου, πίεζαν το υπουργείο Παιδείας για κάτι απλό. Για την επαναλειτουργία του ειδικού εξεταστικού κέντρου για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ.

Το Υπουργείο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα το Μάρτιο του 2012 και η σχετική απόφαση υλοποιήθηκε από το Μάιο του ίδιου έτους.

Από τότε το ειδικό εξεταστικό της Κρήτης λειτουργεί στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, που εδρεύει στην περιοχή της Κηπούπολης. Σ' αυτό εξετάζονται προφορικά όσοι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ του νησιού αποδεδειγμένα δε μπορούν να αποδώσουν σε γραπτές εξετάσεις, λόγω μαθησιακών και άλλων δυσκολιών. Μέχρι και το Μάιο του 2011 οι υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ μετακινούνταν μαζικά από την Κρήτη στην Αθήνα κάθε Μάιο, με όλο το οικονομικό και ψυχολογικό κόστος που μια τέτοια μετακίνηση συνεπάγεται.

Το ειδικό εξεταστικό του 6ου ΕΠΑΛ επισκέφθηκε ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κρήτης Γιώργος Περικλειδάκης. Όπως είπε το ειδικό εξεταστικό λειτουργεί υποδειγματικά και γι' αυτό οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους που καταβάλλουν τη μεγάλη προσπάθεια.

Ρεπορτάζ:Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια