default-image

Αναζητούνται...οι έξυπνοι της Κρήτης

Κρήτη
Αναζητούνται...οι έξυπνοι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μεθαύριο Σάββατο 21 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Μ. Κεφαλογιάννη" στην Τράπεζα Πειραιώς, στα Ανώγεια, έχει οριστεί το ραντεβού για το επιμορφωτικό σεμινάριο-ημερίδα με θέμα "Χαρισματικά παιδιά: Αναγνώριση-διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς" που διοργανώνει η ελληνική MENSA σε συνεργασία με το TEDx Anogeia, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια των σκοπών του καταστατικού της MENSA για αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας, συνεχίζοντας έτσι την κοινωνική προσφορά της σε όλη την Ελλάδα, στηρίζουν ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων "Ιδαίο Άντρο" και οι Σχολικές Επιτροπές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων.

Στην εκδήλωση από μέρους της ελληνικής MENSA θα μιλήσουν ο πρόεδρός της κ. Χρήστος Αποστολίδης, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος θα αναφερθεί στα 70 χρόνια ζωής της MENSA, στους σκοπούς και στην κοινωνική προσφορά της, καθώς και στις δράσεις και τους στόχους του ελληνικού τμήματος της MENSA, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας, και ο αντιπρόεδρός της κ. Ανδρέας Αθανασάκης, ιατρός, ο οποίος θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας και τις επιστημονικές έρευνες στις οποίες συμμετέχει η ελληνική MENSA, απαντώντας και στο ερώτημα «Χαρισματικός γεννιέται κάποιος ή γίνεται;». Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη Χαρισματικότητας της MENSA κ. Δανάη Δεληγεώργη, ΜΑ, Gifted Education & Social Emotional Needs, Ψυχοπαιδαγωγός κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Τι είναι η MENSA

Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας. Ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 125.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας εθνικές λέσχες MENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (Ι.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Τα κριτήρια συμμετοχής

Η ελληνική MENSA, στα πλαίσια των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει ομαδικά τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA στην Κρήτη, και συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου στα Χανιά, με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα (το τεστ θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, οδός Ελ. Βενιζέλου 28), και την Κυριακή 22 Μαΐου στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης 12:30 το μεσημέρι (το τεστ θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο "Apollonia Beach Beach Resort & SPA στην Αμμουδάρα).

Το κόστος συμμετοχής στο τεστ είναι 30 ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους-ΟΑΕΔ 20 ευρώ). Δε χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επιτόπου. Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δε γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντονωγιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News