Ελλάδα

"Ψήφισαν" καφέ και όχι κάλπη οι φοιτητές

Χωρίς το θόρυβο του παρελθόντος διεξήχθησαν την Τετάρτη στα Πανεπιστημιακά και τα Τεχνολογικά ιδρύματα του νησιού, οι φοιτητικές εκλογές, με σκοπό να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης . Παρόλο που η προσέλευση  των φοιτητών στην κάλπη κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα όπως και πέρυσι, οι παρατάξεις έστειλαν τα δικά τους μηνύματα εν μέσω των δύσκολων καιρών.

Συγκεκριμένα με την προσέλευση των φοιτητών να αγγίζει χαμηλά ποσοστά της τάξης του 50%, όπως συνέβη και το 2015, πραγματοποιήθηκαν  οι εκλογές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Κρήτης.

Η απαξίωση του πολιτικού σκηνικού από την ίδια τη νεολαία, είναι και ο λόγος που οι αίθουσες και τα προαύλια των ιδρυμάτων ήταν σχεδόν άδεια με τους περισσότερους των φοιτητών,  να προτιμούν να απολαύσουν τον καφέ τους στα κυλικεία της σχολής.

Οι κόντρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν

Οι κόντρες και η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων ανήκει πλέον στο παρελθόν, με την όποια σύγκρουση να γίνεται μέσω των αφισών σε χώρους των ιδρυμάτων.

Σίγουρα όπως αναφέρουν οι φοιτητές, οι κάλπες που στήνονται στα ιδρύματα όλης της χώρας στέλνουν αν μη τι άλλο ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια