default-image

Στις κάλπες σήμερα φοιτητές και σπουδαστές της Κρήτης

Ελλάδα
Στις κάλπες σήμερα φοιτητές και σπουδαστές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα  φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης  που καλούνται να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών ιδρυμάτων,  με την προσδοκία φέτος τα ποσοστά συμμετοχής  σε τοπικό επίπεδο να είναι ικανοποιητικά και οι φοιτητές και σπουδαστές  να  πουν ναι στο δικαίωμα της ψήφου.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τα τελευταία 29 χρόνια κατακτά την πρωτιά στις προτιμήσεις των φοιτητών, με τις παρατάξεις να μην καταφέρνουν ποτέ, εξαιτίας της αδρανοποίησης της ΕΦΕΕ, να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα αρκούμενες να τα ανακοινώνουν η κάθε μια ξεχωριστά και με αποκλίσεις στα νούμερα. 

Ζητούμενο είναι να καταφέρουν οι παρατάξεις να περιορίσουν την αποχή. Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε ανακοίνωση για τις σημερινές εκλογές, αναφέρει: «Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό».

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου».

«Ποιο πολιτικό μήνυμα θα στείλει η νεολαία που βρίσκεται στο κέντρο της αστικής επίθεσης, βλέποντας το παρόν της να καταστρέφεται μέσα στο πανεπιστήμιο λόγω της υποχρηματοδότησης και το εργασιακό της μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο, με την ανεργία στο 70%, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη μετανάστευση. Αυτή η νεολαία που βλέπει στο πρόσωπο των προσφύγων και των μεταναστών, ένα κοινό μέλλον πολέμων και εξαθλίωσης» σημειώνουν τα σχήματα της ΕΑΑΚ για τις φετινές φοιτητικές εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News