default-image

Ο πατέρας Χρήστος, προστάτης ανθρώπων και ζώων

Ελλάδα
Ο πατέρας Χρήστος, προστάτης ανθρώπων και ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι υπόδειγμα ιερωμένου και φωτισμένου ανθρώπου, που μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του, απλά υποκλίνεσαι, αυτός είναι ο πατέρας Χρήστος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου.

Διαβάσαμε την ιστορία του μέσα από την ιστοσελίδα istoriesadespoton.gr, μας άρεσε γιατί με τη στάση ζωής του, δίνει απαντήσεις και σε δικούς μας προβληματισμούς και μας διδάσκει πως το "κλειδί" είναι η αγάπη και η προσφορά και πως μέσα από την αγάπη όλα λειτουργούν αρμονικά. Την πήραμε και την αναδημοσιεύουμε.  

Ο πατέρας Χρήστος στη ζωή του έχει μάθει να προστατεύει και να βοηθά τον αδύναμο. Δεν κοιτά φυλή, χρώμα και είδος. Κάνει το καλό σε όποιο πλάσμα του Θεού έχει ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας για να ορθοποδήσει ξανά.

Δείχνει την αγάπη του με πράξεις ευσπλαχνίας και ουσιαστικής συνεισφοράς όχι μόνο στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, αλλά και στ' αδέσποτα ζώα.

Αγκαλιάζει όλα τα ζώα του δρόμου, σκύλους και γάτες, που βρίσκουν καταφύγιο στην Ιερά Μονή του και τα φροντίζει καθημερινά με αγάπη και σεβασμό.

Ο πατέρας Χρήστος παράλληλα διαδραματίζει και ένα σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των προσκυνητών μιλώντας τους για τα δικαιώματα που έχουν κι αυτά τα δημιουργήματα του Θεού και για τα εγκλήματα που οι άνθρωποι κάνουν εις βάρος τους.

Ο πατέρας Χρήστος μιλώντας στις "Ιστορίες Αδέσποτων" στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς σε μια εποχή που η αλληλεγγύη είναι σχεδόν ανύπαρκτη: «Κάνω το καθήκον που θα πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος σ' αυτά τα απροστάτευτα ζώα. Δυστυχώς καταντήσαμε απάνθρωποι. Ο Θεός να μας φωτίζει να είμαστε όλοι φιλάνθρωποι και φιλόζωοι. Το έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News