Ελλάδα

Ο κ. Σταθάκης αδιαφορεί για τον ορισμό Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας

«Από το Νοέμβριο του 2015, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να ορίσουν άμεσα Εθνική Επενδυτική Τράπεζα, προκειμένου να διευκολύνουν τη συνεργασία των επενδυτών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την καθυστέρηση ορισμού Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η ύπαρξη Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού αποτελεί σημαντικό εργαλείο μακροχρόνιας χρηματοδότησης επενδύσεων και καλύπτει ανάγκες τις οποίες οι παραδοσιακές εμπορικές τράπεζες αδυνατούν να υποστηρίξουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μόνο η Ελλάδα και η Μάλτα δεν έχουν ακόμη ορίσει Εθνική Επενδυτική Τράπεζα, που θα μπορούσε να δράσει ως διαμεσολαβητής στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB).

Κατά συνέπεια, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη δυνατότητα να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις τόσο μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος Γιούνκερ, που στόχο έχει να μοχλεύσει 315 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 όσο και μέσω άλλων επενδυτικών προγραμμάτων.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει αυτήν τη σημαντική ευκαιρία! Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας και να εκμεταλλευτεί στο έπαρκο τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ολιγωρία!

Κύριε Σταθάκη, πάψτε να "σφυρίζετε αδιάφορα". Η χώρα και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία, αποτελμάτωση και απραξία!».     

Σχόλια