Ελλάδα

Συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων

Στη σύλληψη, του πρώην πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, και της συζύγου του Γεωργίας Μαρτίνη, βάσει εντάλματος του ανακριτή Διαφθοράς που αφορούσε κατηγορία για «μίζα» περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προχώρησαν οι αρχές.

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος).

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό. 


Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη, κρατούνται από το βράδυ της Δευτέρας στην Ασφάλεια και θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας 

Συνελήφθησαν χθες (16-03-2016), σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 75χρονος ημεδαπός και η 67χρονη σύζυγος του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ' εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια