Ελλάδα

Ο Τσίπρας υπόσχεται έξοδο στις αγορές και από τα μνημόνια

«Αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει πως «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος». Δηλώνει σίγουρος ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες». «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» σημειώνει ακόμη.

Η αντίδραση της ΝΔ

Δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η ΝΔ με αφορμή τα όσα δηλώνει ο  Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Real News. «Μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο, το νόμο του διαβόητου "κόφτη"  και του τυφώνα των εμμέσων φόρων 1,8 δις ευρώ,  που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο "κόφτη" μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας προκειμένου να μην πέσει η χώρα στο γκρεμό της χρεοκοπίας και του Grexit, «όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη».

Η ΝΔ εγκαλεί τον κ. Τσίπρα ότι «κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του» και «παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του», για να καταλήξει: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Απάντησε και το Μαξίμου

«Στην Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε.

Τους παρακολουθούμε με κατανόηση» ήταν το σχόλιο του Μέγαρου Μαξίμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια