default-image

ΠΑΣΟΚ: Με 30 ημέρες για την έκδοση visa ναυγεί ο τουρισμός

Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ: Με 30 ημέρες για την έκδοση visa ναυγεί ο τουρισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνο να ανακοπεί η ρώσικη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, λόγω λαθών των υπουργείων σχετικά με την έκδοση βίζας, «βλέπει» ο αν. γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.      

Για λάθη και παραλήψεις των υπουργείων σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, με αποτέλεσμα να «εξανεμίζονται οι προσδοκίες για αφίξεις "ρεκόρ" από τη ρώσικη αγορά» κάνει λόγο Βάιος Καλοπήτας.

Σε άρθρο του με τίτλο "Η Ρώσικη Κάθοδος", που δημοσιεύεται στο "ATHENSvoice.gr", ο κ. Καλοπήτας σημειώνει ότι για το 2016 υπήρχε και υπάρχει η προσδοκία σημαντικής αύξησης της ρώσικης τουριστικής κίνησης .

«Ωστόσο, η προσδοκία αύξησης της κίνησης μέσω της εν λόγω αγοράς, όπως φαίνεται, προσκρούει στα λάθη και τις παραλήψεις των υπουργείων της κυβέρνησης. Οι θεωρήσεις εισόδου αποτελούν διαχρονικά φλέγον ζήτημα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στον τουριστικό τομέα» προσθέτει, λέγοντας πως αν και -σύμφωνα με εκτιμήσεις- για να αυξηθούν οι αφίξεις από τη Ρωσία πρέπει τα κέντρα θεωρήσεων να υπερτριπλασιάσουν τον αριθμό των θεωρήσεων που εκδίδουν μέχρι τα τέλη Μαΐου, «προ ολίγων ημερών το γραφείο έκδοσης, ακολουθώντας οδηγίες του ελληνικού προξενείου, ενημέρωσε ότι για την έκδοση βίζας απαιτούνται 12 έως και 30 εργάσιμες ημέρες από 48 ώρες που ήταν μέχρι πρότινος».

Επιπλέον αναφέρει ότι από την απόφαση αυτή «δεν επηρεάζονται μόνο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, αλλά και οι συμφωνίες που ήδη έχουν γίνει» .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News