Ελλάδα

Θα προχωρήσουν επιτέλους τα έργα αφαλάτωσης στα νησιά;

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπολογίζεται ότι η χώρα έχει πληρώσει από το 2006 έως το 2015 περίπου 74 εκατομμύρια ευρώ για μεταφορά νερού στα άνυδρα νησιά, την στιγμή που με το 1/25ο δηλαδή 3,1 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να είχαν εγκατασταθεί όλες οι απαραίτητες υποδομές αφαλάτωσης στα νησιά αυτά.

Έτσι, για άλλον ένα χρόνο η χώρα θα αναγκαστεί να επιλέξει για τα άνυδρα νησιά τη «μόνιμη»-προσωρινή λύση της μεταφοράς νερού και όχι την μονιμότερη και οικονομικότερη λύση της εγκατάστασης αφαλάτωσης.

Με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς ζητούν να μάθουν ποιο ήταν το τελικό κόστος μεταφοράς νερού στα νησιά το 2015 και τι κόστος προβλέπεται να υπάρξει για το 2016.

Δεδομένου ότι το Νοέμβριο του 2015 η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικών μονάδων αφαλάτωσης και ταχυδιυλιστηρίου στα νησιά Μεγίστη, Αρκοί και Πάτμο οι βουλευτές του Ποταμιού διερωτώνται ποια είναι η εξέλιξη των διαγωνισμών του Νοεμβρίου καθώς και τι προβλέπεται να γίνει με τα υπόλοιπα άνυδρα νησιά.

Σχόλια