Ελλάδα

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ πιάνουν δουλειά στην Κρήτη-175 προσλήψεις

Κάλλιο αργά παρά... ποτέ! Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, 175 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 (!) θα πρέπει να ετοιμάζουν μπαγκάζια για τα πόστα δουλειάς στην Κρήτη, ενώ συνολικά σε πανελλαδικό επίπεδο από τους παλιούς επιτυχόντες μέσης ηλικίας, περί τα 45 αισίως, θα προσληφθούν προσεχώς 2.189 άτομα... Ήδη η σχετική προκήρυξη για τις 2.189 προσλήψεις σε όλη τη χώρα - εκ των οποίων οι 175 στην Κρήτη - δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με τους ενδιαφερόμενους, παλιούς επιτυχόντες του '98 να έχουν προθεσμία 10 ημερών για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες συζητήσεις, βεβαίως. Από τη μια, υπάρχει η άποψη της εργασιακής... δικαίωσης, έστω και με τόση μεγάλη καθυστέρηση, συνανθρώπων μας που περίμεναν καρτερικά εδώ και 18 χρόνια να προσληφθούν, και από την άλλη υπάρχει ένας σκεπτικισμός αφενός για το προχωρημένο της ηλικίας πια των ανθρώπων αυτών, που θα απορροφηθούν τώρα, γύρω στα 45 τους χρόνια, στο Δημόσιο, και αφετέρου για τα κομματικά-πελατειακά ενδεχομένως κίνητρα πίσω από την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, να προχωρήσει στις προσλήψεις των παλιών επιτυχόντων του '98.

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, επί του πρακτέου μιλάμε για απορρόφηση στην εργασία πολλών συνανθρώπων μας, που θα δώσουν και ανάσα σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αφού θα απορροφηθούν αποκλειστικά σε κενές οργανικές θέσεις. Κατά βάση σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή (Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία, Εφετεία, φυλακές κ.λπ.), σε υπηρεσίες υγείας (7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) και σε υπηρεσίες Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ ΕΤΑΜ).

Οι θέσεις ανά νομό της Κρήτης

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, σε επίπεδο Κρήτης οι προσλήψεις από τον παλιό διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 1998 ανέρχονται σε 175, εκ των οποίων οι 41 αφορούν σε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 36 σε θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(ΤΕ) και οι 98 σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(ΔΕ).

Η κατανομή ανά νομό της Κρήτης έχει ως εξής:

- Ν. Ηρακλείου: 77 θέσεις συνολικά (30 ΠΕ και ΤΕ και άλλες 47 ΔΕ).

- Ν. Λασιθίου: 47 θέσεις συνολικά (27 ΠΕ και ΤΕ και άλλες 20 ΔΕ).

- Ν. Ρεθύμνου: 19 θέσεις συνολικά (8 ΠΕ και ΤΕ και άλλες 11 ΔΕ).

- Ν. Χανίων: 32 θέσεις συνολικά (12 ΠΕ και ΤΕ και άλλες 20 ΔΕ).

Υπηρεσία ασύλου

Σε τοπικό επίπεδο, μεταξύ των 175 προσλήψεων ξεχωρίζουν και οι 3 προσλήψεις που προβλέπονται για την Περιφερειακή Υπηρεσία Ασύλου Κρήτης, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Υπηρεσία Ασύλου στο νησί μας, θυμίζουμε, αν και θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και 1 χρόνο, αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο στα "χαρτιά" και όχι στην πράξη... Αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης και πρωτίστως πρόβλημα έλλειψης προσωπικού...

Πώς κατανέμονται οι 175 θέσεις στην Κρήτη

Αναλυτικότερα, οι θέσεις ανά κλάδο στην Κρήτη κατανέμονται ως εξής:

- Π.Ε. Γραμματέων:

* 3 στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

* Από 1 σε Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, Πρωτοδικείο Λασιθίου, Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου, Ειρηνοδικείο Λασιθίου, Ειρηνοδικείο Χανίων, Εισαγγελία Εφετών Κρήτης (Χανιά).

* Από 2 αντίστοιχα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στο Πρωτοδικείο Χανίων.

- Π.Ε. Διοικητικού-Οικονομικού:

* 4 σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο.

* Από 3 σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λασιθίου και ΣΕΠΕ Λασιθίου.

* Από 2 στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ασύλου Κρήτης, γραφεία Λασιθίου της 7ης Υ.ΠΕ., ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρεθύμνου, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χανίων και ΣΕΠΕ Ρεθύμνου.

* Από 1 στην 7η Υ.ΠΕ. (Ηράκλειο) και στα γραφεία Ρεθύμνου της 7ης Υ.ΠΕ.

- Τ.Ε. Γραμματείς:

* 2 στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

* Από 1 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και Λασιθίου, αντίστοιχα.

- Τ.Ε. Διοικητικού:

* 3 στο Νοσοκομείο Χανίων.

* 2 στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης.

* Από 1 στα Κ.Υ. Άνω Βιάννου, Αρκαλοχωρίου, Μοιρών, Χάρακα, Τζερμιάδου, Περάματος, Αγίας Φωτεινής, στην 7η Υ.ΠΕ. και στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ρεθύμνου.

- Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού:

* 4 στην 7η Υ.ΠΕ.

* 2 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λασιθίου.

- Τ.Ε. Λογιστικού:

* Από 2 στο Βενιζέλειο, στο ΠΑΓΝΗ, στο Νοσοκομείο Σητείας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λασιθίου.

* 1 στο Νοσοκομείο Χανίων.

- Δ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού:

* 18 στο Νοσοκομείο Χανίων.

* Από 2 στα Κ.Υ. Μοιρών και Βάμου.

* Από 1 στα Κ.Υ. Άνω Βιάννου, Καστελίου, Χάρακα, Τζερμιάδου, Ανωγείων, Περάματος, Σπηλίου, σε ΠΠΙ Τυμπακίου, στην Υπηρεσία Ασύλου, στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού και στις φυλακές Νεαπόλεως.

- Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων:

* 22 στο Βενιζέλειο.

* Από 10 στο ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

* 8 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

* 7 στο Νοσοκομείο Σητείας.

* 5 στην 7η Υ.ΠΕ.

* Από 1 σε Πρωτοδικείο Ηρακλείου, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια