default-image

Στο Άγιον Όρος ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ελλάδα
Στο Άγιον Όρος ο Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του επίσκεψη, μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα, στο Περιβόλι της Παναγίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται το πρωί να φτάσει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου η Ιερά Κοινότητα θα τον υποδεχθεί με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου, θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας, ξενάγηση και γεύμα.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο 28 Μαΐου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί και πάλι στον Άγιον Όρος, αυτή τη φορά μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί θα βρίσκεται από την προηγουμένη (Παρασκευή 27 Μαΐου) και ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Το πρωτόκολλο του Αγίου Όρους ορίζει πως πρέπει να προηγηθεί υποδοχή και ευλογία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην μοναστική πολιτεία από την Ιερά Κοινότητα (η αυριανή) πριν την επίσκεψη μαζί με κάποιον ξένο ηγέτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News