Ελλάδα

Μητσοτάκης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές

«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε αέναο μνημόνιο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η "επιτυχία" του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου των  ΑΝΕΛ  Πάνου Καμμένου, που, όπως είπε, «πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» και επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους για την μή τήρησή της. Ανέφερε επίσης ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά «δεν είναι κάτι καινούργιο», ενώ εκτίμησε ότι «το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση».

Αναφερόμενος στον «κόφτη» για τις δαπάνες, είπε ότι «ζητήθηκε γιατί κανείς στην Ευρώπη δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση». Τόνισε επίσης ότι τα πρόσθετα μέτρα και ο «κόφτης» μπήκαν στο τραπέζι μετά τις υποκλοπές και τις διαρροές για το  ΔΝΤ.  Επιπλέον, εκτίμησε ότι «οι νέοι, μεγαλύτεροι φόροι που έρχονται πλήττουν κυρίως τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους και σκοτώνουν την πραγματική οικονομία».

Μιλώντας για τον Δημόσιο τομέα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταρρύθμιση και την κατηγόρησε ότι κάνει μόνο προσλήψεις «κομματικών στρατών». «Πιστεύω στην αξιολόγηση. Και βλέπω ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την αξιολόγηση στο Δημόσιο», πρόσθεσε.

«Δεν συζητάμε για απολύσεις αλλά για ανακατανομή του προσωπικού. Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για bonus παραγωγικότητας αλλά για μια αξιολόγηση που θα συνδέεται με την ικανότητα του υπαλλήλου σε σχέση με τη μισθολογική του ανέλιξη», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχόλια