default-image

Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

Ελλάδα
Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής των σκληρών μέτρων λιτότητας, λέγοντας είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία.

Παράλληλά, υπογράμμισε ότι πλούτος στην Ελλάδα υπάρχει αλλά αυτός είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «Το επόμενο  Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

«Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», υποστήριξε  αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν» και πρόσθεσε.

«Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο» σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News