default-image

Σε Παρίσι και Λουξεμβούργο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ελλάδα
Σε Παρίσι και Λουξεμβούργο ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη και επαφών με ηγέτες και αξιωματούχους, με πρώτη αυτήν στο Παρίσι την προσεχή εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη), ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να ενισχύσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ξένο παράγοντα.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr, φέρεται να έχει προγραμματίσει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ και πιθανότατα τον Νικολά Σαρκοζί. Οι δύο τελευταίοι, σε προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, θα διεκδικήσουν το χρίσμα των ρεμπουμπλικάνων για την Προεδρία.

Στις 30 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι και η ΝΔ.

 Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πολλές συναντήσεις, ανάμεσα στις οποίες και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μάρκελ και ίσως τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ που θα δώσουν επίσης το παρόν στην εκδήλωση.

Αντίστοιχες συναντήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει και μέσα στον Ιούνιο, όταν και θα επισκεφθεί δύο τουλάχιστον φορές τις Βρυξέλλες, με βάση τον σημερινό προγραμματισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News