default-image

Περίπου 2.000 μετανάστες επέστρεψαν στις πατρίδες τους

Ελλάδα
Περίπου 2.000 μετανάστες επέστρεψαν στις πατρίδες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 2.026 ανέρχονται οι μετανάστες οι οποίοι επέστρεψαν στις πατρίδες τους το πρώτο τετράμηνο του 2016, μέσω του προγράμματος εθελοντικής επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΟΜ, ακόμη 550 μετανάστες εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, η πλειονότητα των μεταναστών που έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής είναι Μαροκινοί (983), Αφγανοί (619) και Ιρανοί (343).

Επίσης, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, παρέχει στέγαση και ψυχολογική και ιατρική βοήθεια στο Ανοιχτό Κέντρο Υποδοχής στο Αττικό Άλσος στην Αθήνα, σε ευάλωτες ομάδες μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μέχρι σήμερα, το κέντρο έχει φιλοξενήσει συνολικά 644 μετανάστες, εκ των οποίων οι 505 επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ διενεργεί διαδικασίες αξιολόγησης στα νέα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρειο Ελλάδα και την Αττική, προκειμένου να καταγράψει τι είδους υποστήριξη και παροχές χρειάζονται από την κυβέρνηση με σκοπό την ομαλή λειτουργία τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News