default-image

Φ. Γεννηματά: "Δε θα μας βρείτε συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική σας"

Ελλάδα
Φ. Γεννηματά: "Δε θα μας βρείτε συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική σας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ελπίδα και την μετέτρεψε σε απόγνωση.

«Όσο και αν ψάχνετε σε εμάς να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας εξαπάτηση δεν θα βρείτε. Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, δεν θα γονατίσετε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν αποτελεί "ριζοσπαστική μεταρρύθμιση", αλλά "ριζική εκθεμελίωση και αποδόμηση" με βάση τη βαθιά συντηρητική, κοντόφθαλμη και ιδεοληπτική λογική σας. Με πρωταγωνιστές μάλιστα ανθρώπους που έταζαν τα πάντα στις πλατείες των αγανακτισμένων και τώρα δεν τολμούν να βγουν από το γραφείο τους, και δικαίως, από ντροπή βέβαια», τόνισε στην ομιλία της κατά τη συζήτηση τού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε:

«Θα καταργούσατε τα κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος και κλείσατε μέχρι και τον Εθνικό κήπο. Διατηρήστε μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου που μιλούσαν για "υποκίνηση κινητοποιήσεων", αποκαλύπτουν ότι είστε πλέον φερέφωνα του ακροδεξιού συγκυβερνήτη σας! Σεβαστείτε τους αγώνες της αριστερός και τις αγωνίες αυτών που τους "τάζατε λαγούς με πετραχήλια" και τώρα τους αναγκάζετε να διεκδικούν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια για την ζωή τους».

«Είστε ικανοί μόνο στην εξαπάτηση. Στήσατε ένα "κόλπο γκρόσο" την ίδια ώρα που η χώρα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα. Η δική σας αντιμνημονιακή πολιτική έγινε η επαχθέστερη μνημονιακή πολιτική», υπογράμμισε, ενώ έμφαση έδωσε στο θέμα της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό να κλείσει και ότι «έπρεπε να κλείσει από πέρσι τον Οκτώβρη με άλλα μέτρα και άλλο προσανατολισμό».

Η κ. Γεννηματά μίλησε για «μεγάλα ψέματα και απίστευτο θράσος της κυβέρνησης» να υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο στηρίζει τους κοινωνικά αδύναμους, και προσέθεσε ότι «κάθε άρθρο, κάθε γραμμή, κάθε σελίδα του, είναι απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους μη προνομιούχους, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους επιστήμονες, απέναντι στην ανάπτυξη της χώρας», ενώ έντονα επέκρινε το αφορολόγητο όριο στα 8.600 ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είχε θέσει ως "κόκκινη γραμμή" το αφορολόγητο όριο στα 9.100 ευρώ, δηλώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί.

«Παρακολουθούμε τη γνωστή παράσταση. Το έργο όμως για την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση το έχουμε ξαναδεί. Το κόστος της "ηρωικής" διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φθάνει στα 12,5 δισ. ευρώ, περίπου. Φόροι, φόροι, φόροι που επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και ανατρέπουν την προπαγάνδα και τα ψέματα σας. Υπάρχει αντίδραση όλης της κοινωνίας, και μόνο ο κ. Τσίπρας νιώθει ευχαριστημένος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, μίλησε για «πανικό του κ. Τσίπρα», που τον ώθησε, όπως είπε, να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και συμπλήρωσε:

«Λυπάμαι. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και ασχημοσύνη. Μας κτυπά γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος, τώρα που χρεοκοπεί αυτός και η πολιτική του. Οι μάσκες έπεσαν, οι πολίτες κατανοούν πλέον ότι παραπλανήθηκαν και επιστρέφουν. Τους αριβίστες και τους καριερίστες κρατείστε τους. Δεν τους θέλουμε πίσω. Όσο για τις δηλώσεις του κ. Πιτέλα, του συνιστούμε να τις διαβάσει, μπας και καταλάβει ότι η προβοκάτσια του χρεοκόπησε».

«Αποτελείτε σήμερα τον πιο πρόθυμο, στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Αδυνατείτε να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά ακόμα και τη στήριξη των Σοσιαλιστών που έχουμε εξασφαλίσει για την Ελλάδα. Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίστε την Ελλάδα», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «σφαγή των αγροτών», για «αδίστακτη εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών που κρατάνε τις Θερμοπύλες στην επαρχία», αλλά και για «θεσμούς που υπονομεύονται με παρεμβάσεις και καθεστωτικές αντιλήψεις».

Σημείωσε ότι το κόμμα της θα είναι αρωγός στο ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει πως «ακούγεται ότι η όποια συζήτηση που γίνεται συνδέεται με τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επιτροπείας».

«Φτάσατε να γίνετε το δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε. Με δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση φτάσατε ή μέτρα κάβα ή μνημόνιο για πάντα. Αυτές είναι οι επιλογές που εξασφαλίσατε. Από τη Σκύλα δηλαδή στη Χάρυβδη», τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να αναμετρηθούν με τη συνείδηση τους και με τους Έλληνες που τους πίστεψαν. Εμείς λέμε όχι στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Στα θλιβερά αποτελέσματα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης σας μην ψάχνετε σε εμάς να βρείτε συνενόχους γιατί δεν θα τους βρείτε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News