default-image

Γιατί απέχουν οι ΑΝΕΛ από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό;

Ελλάδα
Γιατί απέχουν οι ΑΝΕΛ από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτήματα, και πλήθος σχολίων, προκαλεί η στάση αποχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που διεξάγεται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με εξαίρεση τον ειδικό αγορητή του κόμματος, Θανάση Παπαχριστόπουλο, μέχρι στιγμής όλα τα υπόλοιπα στελέχη δείχνουν απροθυμία να τοποθετηθούν επί του «καυτού» νομοσχεδίου. Είναι ενδεικτικό ότι ούτε ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ δεν έχει λάβει το λόγο, για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, πετώντας έτσι το μπαλάκι αποκλειστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους 148, δε, συνολικά εγγεγραμμένους ομιλητές μέχρι και αύριο Κυριακή, δεν έχει εγγραφεί ούτε ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ παρά το ανελέητο σφυροκόπημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ απουσιάζουν και από την αίθουσα της Ολομέλειας. Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Βασίλης Κόκκαλης, είναι απών.

Η απροθυμία σχεδόν του συνόλου των βουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος, σχολιάστηκε αιχμηρά και από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τους χαρακτήρισε «πολιτικά δειλούς».

«Κατακρεουργείτε τα πάντα και μιλάτε. Μη μιλάτε. Κάντε ότι κάνουν οι πολιτικά δειλοί οι ΑΝΕΛ, που δεν τολμάει ένας να σηκωθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο. Δεν έχει εγγραφεί ούτε ένας να μιλήσει αλλά θα το ψηφίσουν. Και ο λαός την πολιτική δειλία θα την ανταμείψει με τον ίδιο τρόπο με αυτούς που θα το ψηφίσουν», υπογράμμισε ο βουλευτής απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News