default-image

Χάρης Θεοχάρης: Πρέπει να φύγετε και ελπίζω να μη ξανάρθετε

Ελλάδα
Χάρης Θεοχάρης: Πρέπει να φύγετε και ελπίζω να μη ξανάρθετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών Χάρης Θεοχάρης στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό.  

«Έχουμε μπροστά μας το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην πτώση σας. Πρέπει να φύγετε!» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, τονίζοντας ότι με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα εις βάρος των αδυνάμων, εις βάρος της Ελλάδας που παράγει, εις βάρος της ελπίδας όσων πίστεψαν σε αυτήν.

«Φέρνετε ένα Ασφαλιστικό που δε θέλει ο λαός: βάζει τη σύνταξη στον ίδιο κουβά με τις μίζες, είναι άνισο και άδικο, ρίχνει τα λεφτά του ασφαλισμένου σε μια μαύρη τρύπα για να τα παίρνουν οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι και οι ευνοημένοι», υπογράμμισε.

Για το Φορολογικό, ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πρακτική κατακρεούργησης χωρίς λογική. «Οι αγρότες ξεχνάνε τις αφορολόγητες επιδοτήσεις. Το επόμενό σας θύμα θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για αυτό σας στηρίζουν και οι φίλοι σας από το εξωτερικό. Για να σπάσετε και αυτό το ταμπού στη χώρα. Γελοιοποιήσατε τους αντιμνημονιακούς, θάψατε το κούρεμα του χρέους, ξεφτιλίσατε τις προεκλογικές υποσχέσεις, κονιορτοποιήσατε την έννοια της αριστεράς. Ένα πράγμα μένει και μετά θα σας πετάξουν έξω: να απολύσετε δημοσίους υπαλλήλους. Θα το κάνετε», δήλωσε.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μπροστά μας το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην πτώση σας. 

Πρέπει να φύγετε! 

Με αυτό το νομοσχέδιο ολοκληρώνετε το έγκλημα εις βάρος των αδυνάμων, το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας που παράγει, το έγκλημα εις βάρος της ελπίδας όσων σας πίστεψαν. 29% το νέο επεισόδιο στην ταινία τρόπου που παράγετε.

Όποιος έχει ίχνος αξιοπρέπειας, ίχνος ευαισθησίας, ίχνος ενσυναίσθησης δε μπορεί να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο. Δε θα το κάνω εγώ. Το οφείλω στη συνείδησή μου, το οφείλω στους πολίτες που με ψήφισαν,  το οφείλω κυρίως στις νέες γενιές που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα.

Το ασφαλιστικό που φέρνετε - μας το λένε οι μελέτες που κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος στην επιτροπή - δε λύνει το πρόβλημα. Η δαπάνη αλλά και οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε απόλυτους αριθμούς και να μειώνονται από το 2017 και μετά, μόνο ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Και αυτό ψέμα. Με αναγωγή -γιατί δεν το λέτε ευθέως- βλέπουμε την αύξηση του ΑΕΠ που περιμένετε: 3,3% για το 2017, 4,1% για το 2018 και 4,2% για το 2019. Θυμίζω πως μόλις πριν λίγες μέρες η ΕΕ με τις εαρινές εκτιμήσεις της μίλησε για 2,7% αύξηση το 2017. Συνεπώς μιλάμε για συνειδητή παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

Πρέπει να φύγετε άμεσα.

Επιμένετε να φέρνετε ένα ασφαλιστικό που δε θέλει ο λαός.

1) Δημόσιο. Δηλαδή η σύνταξή μου στον ίδιο κουβά με τη μίζα σας. Όχι κύριοι της κυβέρνησης δε θα πάρω. Προτιμώ να μην είναι η σύνταξη μου στα χέρια των πολιτικών. Αυτό λένε οι πολίτες. Η σύνταξη του κόσμου έχανε πάντα, γιατί πάντα νικούσε η σπατάλη και η διαφθορά. Το σύστημα θα πρέπει να απομονωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πολιτικό κατεστημένο.

2) Άδικο και άνισο. Άλλες συντάξεις οι τωρινοί συνταξιούχοι, άλλες οι επόμενοι. Άλλες εισφορές οι σημερινοί εργαζόμενοι, μεγαλύτερες από αυτές των προηγουμένων. Όχι κύριοι της κυβέρνησης, δε θα πάρω. Προτιμώ τη δικαιοσύνη.

3) Διανεμητικό. Μάλιστα μας το λέτε αναδιανεμητικό. Δηλαδή, τα λεφτά μου τα κλέβετε και δεν πάνε στη σύνταξή μου. Πάνε σε μια μαύρη τρύπα για να παίρνουν οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι και οι ευνοημένοι. Όχι, κύριοι  της κυβέρνησης δε θα πάρω. Προτιμώ τη μαύρη εργασία.

Το μόνο σωστό που κάνετε, είναι η ενοποίηση των ταμείων. Όσοι σας αντιπολιτεύονται για αυτό, σκέφτονται μόνο τους πελάτες τους.

Φέρνετε μια τρύπα στο νερό. Θα μεγαλώσουν οι τρύπες και θα χρειαστεί νέο ασφαλιστικό πριν το 2018.

Για αυτό δε θα το ψηφίσω.

Για αυτό πρέπει να φύγετε άμεσα, τώρα, πριν να είναι αργά για τη χώρα.

Στο φορολογικό κάνετε τα ίδια. Κατακρεούργηση χωρίς λογική. Ένα παράδειγμα αρκεί. Ξαναφέρνετε το θεσμό του διαφορετικού αφορολόγητου ανάλογα με τα τέκνα. Δίνετε €50 για το πρώτο παιδί ακόμη και σε αυτόν που βγάζει €1εκ. Πότε θα μάθετε; Σύγχρονη κοινωνική πολιτική κάνετε με τα επιδόματα. Δώστε €50 και παραπάνω σε αύξηση του επιδόματος τέκνων: θα σας κοστίσει το ίδιο και θα πάει μόνο σε όσους το έχουν ανάγκη! Θα το πάρει και αυτός με €5000 εισόδημα που τώρα δεν παίρνει τίποτε.

Πρέπει να φύγετε άμεσα και να μην ξανάρθετε.

Οι αγρότες ξεχνάνε τις αφορολόγητες επιδοτήσεις. Φορολογείτε από το πρώτο ευρώ, τα πάντα.

Το επόμενο σας θύμα θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μας αποκάλυψε η εαρινή έκθεση πως συμφωνήσατε μείωση του μισθολογίου των Δημοσίων υπαλλήλων. Όμως, δε θα φτάσει αυτό. Όταν θα φέρετε νέα ελλείματα - ήδη ο ΦΠΑ έχει ξεφύγει κατά €156εκ. τους πρώτους 3 μήνες - τότε δε θα αυξήσετε άλλο τους φόρους. Θα απολύσετε δημοσίους υπαλλήλους.

Να το ξαναπώ: άλλοι μπορεί να το κάνουν από ιδεολογία, εσείς θα το κάνετε από ανικανότητα. Θα κλαίτε καθώς το κάνετε, κατά το πρότυπο του κ. Σπίρτζη αλλά θα απολύσετε ΔΥ. Ή δεν θα έχετε λεφτά να τους πληρώσετε και θα τους αφήσετε στο έλεος του Θεού.

Είστε οι κυριότεροι εχθροί των ΔΥ. Για αυτό σας στηρίζουν και οι φίλοι σας από το εξωτερικό. Για να σπάσετε και αυτό το ταμπού. Γελοιοποιήσατε τους αντιμνημονιακούς, θάψατε το κούρεμα του χρέους, ξεφτιλίσατε τις προεκλογικές υποσχέσεις, κονιορτοποιήσατε την έννοια της αριστεράς. Ένα πράγμα μένει και μετά θα σας πετάξουν έξω: να απολύσετε ΔΥ. Θα το κάνετε.

Πρέπει να φύγετε όσο είναι καιρός και να μην ξανάρθετε.

Θα  τολμήσω και θα πω κάτι- έστω και αν είμαι ο μόνος πολιτικός που το λέει: Το ΔΝΤ είναι με τον ελληνικό λαό. Ζητάει να τα βάλετε με τους πελάτες σας (ΔΥ και συνταξιούχους) όπως ζητούσε στους προηγούμενους να τα βάλουν με τους δικούς τους (αγρότες και ένστολους) αλλά και πιο πριν (συνδικαλιστές για τα εργασιακά). Ζητάει και από τους Ευρωπαίους να κουρέψουν το χρέος.

Εσείς δε θέλετε να τα βάλετε με τους πελάτες σας, όπως και οι προηγούμενοι δεν το ήθελαν. Πηγαίνετε λοιπόν σε πολιτική διαπραγμάτευση. Τότε όμως η Μέρκελ και ο Ολλάντ βάζει τις δικές τους πολιτικές ευαισθησίες. Όχι στο κούρεμα του χρέος. Όχι τώρα έχω εκλογές, μετά καλύτερα κτλ. κτλ. Τα είπε πάλι ο Σόιμπλε. Το GREXIT στο τραπέζι. 9 υπέρ αυτών, 1 υπέρ ημών. 1 στα 10. Αλλά και αυτό το 1 όχι υπέρ της χώρας. Υπέρ του φαύλου πολιτικού συστήματος. Αυτή είναι η περήφανη  διαπραγμάτευσή σας.

Είστε μια νίκη του σκότους της πολιτικής φαυλότητας απέναντι στο φως των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών.

Είστε όμως, είμαι σίγουρος, προσωρινή νίκη.

Θα φύγετε. Και ελπίζω να μην ξανάρθετε».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News