default-image

Η συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Ελλάδα
Η συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, για τις "σφακιαστικές" διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την μεταμεσονύκτια τροπολογία που εξανεμίζει το αφορολόγητο όριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αργά το βράδυ κατατέθηκε τροπολογία που κατεβάζει το αφορολόγητο όριο στα 8.600 ευρώ από 9.100 ευρώ που ήταν η «κόκκινη» γραμμή του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και ανεβάζει το λογαριασμό που δημιουργεί συνολικά το νομοσχέδιο για τους φορολογούμενους στα 1,9 δισ. ευρώ (σ.σ. από φόρο εισοδήματος 1,7 δισ. ευρώ και από αφορολόγητο 200 εκατ. ευρώ).

Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Αυτά είπαμε, αυτά κάναμε» δήλωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να επαναλάβει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, που ζητεί το ΔΝΤ.

Χάρης Θεοχάρης: Πρέπει να φύγετε και ελπίζω να μη ξανάρθετε

«Φέρνετε ένα Ασφαλιστικό που δε θέλει ο λαός: βάζει τη σύνταξη στον ίδιο κουβά με τις μίζες, είναι άνισο και άδικο, ρίχνει τα λεφτά του ασφαλισμένου σε μια μαύρη τρύπα για να τα παίρνουν οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι και οι ευνοημένοι», υπογράμμισε.

- Σταϊκούρας: Τα 5 ψέμματα της κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας κατηγορώντας την ότι κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα εγκλωβισμένη μεταξύ «αριστερής ιδεοληψίας» και εξουσίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και έκανε πέντε σχετικές επισημάνσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

- Λοβέρδος: Το ΥΠΟΙΚ κρύβεται σαν "σουσουράδα"

Σαν "σουσουράδα" κρύβεται εδώ και δεκαπέντε ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, που ζήτησε και αυτός, μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, να μεταβεί στην Βουλή ο κ.Τσακαλώτος και να εξηγήσει τις αλλαγές που προτείνονται με την "νυχτερινή" τροπολογία.

- Επίθεση Κατρούγκαλου στο "παλιό πολιτικό σύστημα"

Υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ολομέλεα της Βουλής. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μεταρρύθμιση-τομή που ο τόπος είχε ανάγκη εδώ και χρόνια, ενώ κατηγόρησε «το παλιό πολιτικό σύστημα» για υποκρισία, δημαγωγία και εμμονή σε ρυθμίσεις μεμονωμένες, άναρχες και πελατειακές. 

- Άκυρη η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού

'Ενσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντά τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για την εφαρμογή κανόνων ισονομίας σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News