Ελλάδα

Να αφεθούν ελεύθεροι οι οικοδόμοι ζήτησε το συνδικάτο στο Ηράκλειο

Σε μια καταγγελία που αφορά στην απεργία προχώρησε το συνδικάτο οικοδομών Ν. Ηρακλείου στρεφόμενο κατά της κυβέρνησης και όσων θέλησαν να πλήξουν όπως λένε την απεργιακή κινητοποίηση. Ζήτησε ακόμη να αφεθούν ελεύθεροι οι οικοδόμοι που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Το συνδικάτο οικοδομών Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που το πρωί μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων ότι η εργοδοσία τούς εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά. Το Συνδικάτο πήγε να περιφρουρήσει την απεργία και η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία. Βγαίνοντας οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 5 ατόμων, ενώ λίγο αργότερα προσήγαγε επιπλέον 25 άτομα, τα οποία πορεύονταν προς το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία, σε εργαζόμενους απεργούς και σε συνδικαλιστές.

Με καταστολή, εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις των χιλιάδων απεργών σε όλη τη χώρα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό.

Αυτή τη στιγμή 30 συνδικαλιστές οικοδόμοι που υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους στην απεργία, ύστερα από απαίτηση της εργοδοσίας και με βίαιες προσαγωγές οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!  Όλοι στην απεργία!  Όλοι στον αγώνα!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με συνοπτικές διαδικασίες, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό πακέτο για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Επιδιώκει στο Eurogroup της Δευτέρας να στείλει μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, παλιούς και νέους, που έχει επεξεργαστεί και συμφωνήσει με την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς των μονοπωλίων.

Οι περιβόητες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και οι κόκκινες γραμμές αποδείχτηκαν, όπως και προηγούμενα, κενές περιεχομένου.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το πλαίσιο συνθλίβεται.

Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών.

Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμη μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.

« Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά »

Σχόλια