default-image

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείτε ποιοι κλάδοι απεργούν

Ελλάδα
48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείτε ποιοι κλάδοι απεργούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους μαζικά ξανά εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και αγρότες, που απαντούν με απεργίες και συλλαλητήρια στην κίνηση της κυβέρνησης να εισάγει άρον-άρον το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο σαββατοκύριακο, πριν από την κρίσιμη δευτεριάτικη συνεδρίαση του Eurogroup...

Παρά τις σύσσωμες αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έδωσε χθες το "πράσινο φως" και έτσι το επίμαχο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ανάψει φωτιές σε πολλούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς κλάδους, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου μέσα στο σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν βεβαίως το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η κυβέρνηση επέσπευσε, ωστόσο, τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να πάει με ψηφισμένο το ασφαλιστικό στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης πυροδότησε την άμεση αντίδραση των εργατικών συνδικάτων.

Όλη η χώρα, όπως και η Κρήτη, θα βρεθεί σήμερα και αύριο σε απεργιακό κλοιό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ εξήγγειλαν χθες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, θέλοντας να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενάντια στο καταστροφικό - όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα - νομοσχέδιο.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν, όπως έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι δημοσιογράφοι, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας από σήμερα το πρωί μέχρι και το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, λόγω της 4ήμερης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Απεργία που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία, πέραν των αγροτών και παραγωγών, και στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού μέσα στο σαββατοκύριακο είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν από τα χωριά και τις πασχαλινές διακοπές τους εκπαιδευτικοί και φοιτητές...

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, όσο και στις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές, που δεν έχουν προηγούμενο, προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για σήμερα Παρασκευή και για αύριο Σάββατο.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα συλλαλητήρια, και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της κυβέρνησης.

ΑΔΕΔΥ

Στην υλοποίηση της από καιρού ειλημμένης απόφασης για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Η διήμερη απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο, με την ΑΔΕΔΥ να καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων" προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Αυτοδιοίκηση

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, νεκρώνουν σήμερα και αύριο και οι Δήμοι της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας, αφού στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το απεργιακό μοτίβο, άλλωστε, στους ΟΤΑ ξεδιπλώθηκε από χθες, με μπαράζ καταλήψεων σε δημοτικά κτήρια και υπηρεσίες.

Στη συμβολική κατάληψη της Λότζιας προχώρησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι δημοτικοί υπάλληλοι ανήρτησαν στην είσοδο του Δημαρχείου πανό με σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση - Θα σας τα κόψουμε... σύριζα".

Καταλήψεις συμβολικές είχαμε και στα Χανιά. Υπό κατάληψη τέθηκαν χθες το πρωί το Δημαρχείο Χανίων και τα Δημαρχεία Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισσάμου.

Το Δημαρχείο της Ιεράπετρας τελεί υπό κατάληψη από τις 7:30 χθες το πρωί, καθώς το τοπικό σωματείο των εργαζομένων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε πανελλαδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο Δήμο Ιεράπετρας δεν εργάστηκε κανείς από το πρωί της Πέμπτης, με εξαίρεση το προσωπικό ενός απορριμματοφόρου, που βγήκε πριν την έναρξη της κατάληψης για να αδειάσει τους κάδους απορριμμάτων μόνο του εμπορικού κέντρου.

ΜΜΕ

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 6 σήμερα το πρωί ως τις 6 το πρωί της Κυριακής σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.

Κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ

Μια σειρά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ το τριήμερο αυτό, με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 9 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, για αύριο στις 10 το πρωί στα δικαστήρια και για την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεμένα για 4 ημέρες τα καράβια!

Πολυήμερο μπλακ-άουτ από σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ξεκινά στις 6 σήμερα το πρωί και λήγει στις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 10 Μαΐου.

Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12 το μεσημέρι, απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο, και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.

«Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο, δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Η είδηση της 4ήμερης απεργίας των ναυτεργατών έχει προκαλέσει ανησυχία και αγωνία στον εκπαιδευτικό χώρο και εδώ στην Κρήτη. Αρκετοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί μας από άλλες περιοχές της χώρας, όπως και Κρητικοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με το καράβι από ή προς Κρήτη μέσα στο σαββατοκύριακο, μιας και τα σχολεία ξανανοίγουν τη Δευτέρα. Ομοίως είχαν προγραμματίσει ταξίδι ακτοπλοϊκό προς ή από Κρήτη πολλοί φοιτητές.

Τώρα εκπαιδευτικοί και φοιτητές είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλες λύσεις, ώστε να μπορέσουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους...

"Μινωικές"

Λόγω της 4ήμερης απεργίας της ΠΝΟ, ακυρώνονται προγραμματισμένα δρομολόγια.

Οι "Μινωικές Γραμμές" με χθεσινή τους ανακοίνωση ενημερώνουν το κοινό ότι «λόγω της εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου, έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, ακυρώνονται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο - Πειραιάς - Ηράκλειο και Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.

Ωστόσο, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας στη γραμμή Ανκόνα - Ηγουμενίτσα - Πάτρα, ως ακολούθως:

Απογευματινό δρομολόγιο - Παρασκευή 6 Μαΐου 2016: Ανκόνα - Ηγουμενίτσα - Πάτρα (CRUISE EUROPA).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από το λιμάνι της Ανκόνα στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα κεντρικά γραφεία των "Μινωικών Γραμμών", μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810/229.602, Πειραιάς: 210/41.45.744, Αθήνα: 210/33.76.910, Πάτρα: 2610/426.000, Ηγουμενίτσα: 26650/24.404, Ανκόνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους Λιμεναρχεία».

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν από κοινού να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για την Κυριακή 8 Μαΐου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

Οι οργανώσεις μας, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφασίσαμε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013.

Ταυτόχρονα, οι δύο οργανώσεις καλούμε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας απέναντι σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν βγάζει πουθενά.

Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!

Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις 6, 7 και 8 Μαΐου καλεί τους εργαζομένους του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος εργαζομένων.

Μάλιστα το νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργήσει εκείνες τις ημέρες με προσωπικό ασφαλείας, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην απεργία

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου "Γαλάτεια Καζαντζάκη" αναφέρει ότι συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλώντας τα μέλη του να πράξουν αναλόγως.

Συμμετέχουμε στην απεργία 6/5-8/5 ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο! Να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση τον νόμο λαιμητόμο!

Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις! Ο λαϊκός συντονισμένος ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!

Την Παρασκευή 6/5 στις 9.00πμ στην Πλ. Ελευθερίας και στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο στην προβολήτης ταινίας για την εξέγερση των ανθρακορύχων το 1915 στο Ludlow.

Το Σάββατο 7/5 στις 10.00 πμ έξω από τα δικαστήρια

Την Κυριακή 8/5 στις 10.00πμ στην Πλ. Ελευθερίας

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης! Να νεκρώσουν όλες οι δουλειές, όλοι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News