Ελλάδα

Πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό το σαββατοκύριακο

Με την πρόθεση να εισηγηθεί την ψήφιση άρον-άρον του ασφαλιστικού εντός του Σαββατοκύριακου, προσέρχεται η κυβέρνηση στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα λάβει τις προσεχείς ώρες την τελική απόφαση.

Το σκεπτικό είναι ότι εφόσον έχει επέλθει συμφωνία επί των μέτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, θα έχει ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαίου 2016. Ωστόσο, η πρόθεση της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής της ΝΔ Β. Οικονόμου έθεσε το θέμα ζητώντας εξηγήσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά διευκρινήσεις δεν δόθηκαν.

Ήδη, σε ηλεκτρισμένο κλίμα συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος κατέθεσε, όπως είχε δεσμευτεί, τις αναλογιστικές μελέτες, ενώ θερμό επεισόδιο προκλήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία του βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Βρούτση να προβεί σε δήλωση με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατο των υπαλλήλων της Marfin μετά από επίθεση κουκουλοφόρων που πυρπόλησαν το κτήριο της τράπεζας επί της οδού Σταδίου.

Η δήλωση του κ. Βρούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα, ο οποίος τον εγκάλεσε ότι ζήτησε τον λόγο επί της διαδικασίας για να προκαλέσει πολιτικές εντυπώσεις.

«Οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα», του είπε ο κ. Μπαλαούρας, προσθέτοντας ότι «μπορώ και εγώ να αναφέρω την δολοφονία Λαμπράκη που δολοφονήθηκε τέτοιες μέρες». Ωστόσο, σημείωσε  ότι «με τέτοιους όρους παιχνίδια δεν γίνονται».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός ζήτησε τον λόγο για να πει «να μην τσιμπάμε σε προβοκατόρικες πρακτικές», ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας κατηγόρησε τον κ. Βρούτση ότι «αποφάσισε να παίξει θέατρο, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια έχει καταδικαστεί από όλους τους πολιτικούς φορείς και το μόνο που έχει να κάνει είναι να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Στην μαύρη επέτειο της Marfin αναφέρθηκε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης λέγοντας ότι «οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί ήταν και είναι αδίστακτοι» και ότι «οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί παραμένουν στο σκοτάδι».

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια