Ελλάδα

Οι Αnonymous «χτύπησαν» την Τράπεζα της Ελλάδας

Η Τράπεζα της Ελλάδος δέχτηκε επίθεση από τους Anonymous τα τελευταία 24ωρα,  σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.   

Οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες, μετά την επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack) που υπέστησαν από την οργάνωση στο πλαίσιο της επιχείρησης  «OpIcarus» η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και συνεχίστηκε τον Μάρτιο.

DDoS attacks ονομάζονται οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες. Τα μέλη των Anonymous αναφέρουν ότι τράπεζες και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και προαναγγέλλουν επίθεση στην Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.  

 «Ο Όλυμπος θα πέσει. Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι... Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο», αναφέρει στην ανακοίνωση της η οργάνωση.

Πηγή: lifo.gr

Σχόλια