default-image

Νέος πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ με συνοπτικές διαδικασίες

Ελλάδα
Νέος πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ με συνοπτικές διαδικασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σφοδρή μετωπική σύγκρουση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με φόντο τις προσλήψεις γιατρών σε ΜΕΘ, που ξέσπασε τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατέληξε στην παύση του προέδρου του Κέντρου, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, και την αντικατάστασή του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα υπόγειου και όχι μόνο πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με έγγραφο που υπέγραφαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου. Και αυτό, όταν δύο ημέρες πριν το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποφασίσει να μην εγκρίνει τον «διορθωμένο» από το γραφείο του κ. Πολάκη κατάλογο των επιτυχόντων στον διαγωνισμό για τις 100 θέσεις εντατικολόγων. Η πρώτη αντίδραση από τον, τέως πλέον, πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ήταν ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν προετίθεντο να παραιτηθούν και ότι ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να βρει άλλες διαδικασίες για να παύσει τα μέλη του Δ.Σ., που -αξίζει να σημειωθεί- διορίστηκαν κατά την πρώτη περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και σε αυτή την περίπτωση, πρωταγωνιστής είναι ο κ. Πολάκης με τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του. Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει καβγαδίσει με δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόσφατα επανήλθε στον καβγά με τον δημοσιογράφο με την περίφημη φράση «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη», ενώ εσχάτως αντικατέστησε τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων εντατικολόγων στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με δικό του, «διορθωμένο».

Στο έγγραφο των δύο υπουργών προς τα μέλη του Δ.Σ., το οποίο ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε μέσω... facebook, οι υπουργοί επικαλούνταν τρεις λόγους για τους οποίους ζητήθηκαν οι παραιτήσεις: Ο πρώτος λόγος ήταν ότι τα μέλη του Δ.Σ. δεν φρόντισαν να απομακρύνουν από τη θέση του τον γενικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, παρά το γεγονός ότι έχει «αμετακλήτως παραπεμφθεί για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της απάτης».

Επιπλέον, τους κατηγορούσαν για την «ανοχή» στην άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας που διενεργεί διαχειριστικό έλεγχο. Ως τρίτος λόγος αναφερόταν ο διαγωνισμός για τις 100 θέσεις εντατικολόγων και η «αδυναμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, σε συνέχεια παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις». Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει δικαιολογήσει την αλλαγή του πίνακα κατάταξης επιτυχόντων ως διόρθωση λαθών στη μοριοδότηση των υποψηφίων.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για το έγγραφο μέσω facebook, χαρακτήρισε τους τρεις λόγους για τους οποίους ζητήθηκαν οι παραιτήσεις αβάσιμους, ενώ έκανε λόγο για πρόβλημα νομιμότητας στον διαγωνισμό για τις ΜΕΘ μετά την παρέμβαση Πολάκη. Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωση αντικατάστασης του κ. Γιαννόπουλου, κάνει λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις του τέως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και για άρνηση με προκλητικό τρόπο, και μάλιστα εξ ονόματος όλων των μελών του Δ.Σ., να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Η θρασύτητα και η "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" νοοτροπία του κ. Πολάκη χτυπάει κυριολεκτικά "κόκκινο". Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο», είχε δηλώσει χθες ο τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας. «Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους», είχε σχολιάσει η υπεύθυνη Εργασίας και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τέλος, ο ΙΣΑ κατέθεσε χθες αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ. Αλλωστε, στην ουσία του θέματος, όπως όλα δείχνουν, οι 200 «κλειστές» κλίνες Εντατικής θα αργήσουν να λειτουργήσουν...

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News