default-image

Στον αέρα οι προσλήψεις στις ΜΕΘ - "Δείχνουν" Πολάκη

Κρήτη
Στον αέρα οι προσλήψεις στις ΜΕΘ - "Δείχνουν" Πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «αέρα» ουσιαστικά βρίσκονται οι προσλήψεις ΜΕΘ 100 γιατρών και οι 400 νοσηλευτών στις ΜΕΘ που θα επιλέγονταν από τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ στον οποίο -όπως πάντα καταγγέλλεται- επενέβη εξωθεσμικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου ξανασυνεδριάζουν την Παρασκευή μετά το Πάσχα για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις, με τις εξελίξεις ωστόσο να τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεδρίαση αποφάσισε να μην δεχτεί τον πίνακα του Πολάκη και έτσι ο διαγωνισμός βρίσκεται και πάλι στον αέρα καθώς η αρμόδια επιτροπή δεν είχε ολοκληρώσει το έργο αξιολόγησης και η λίστα που είχε στα χέρια της ήταν ακόμα υπό αξιολόγηση.

Όταν ο υπουργός είχε πάει απρόσκλητος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ πριν από περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με το iatropedia.gr μέλη του ΔΣ προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι τίθεται ζήτημα κύρους για το ΚΕΕΛΠΝΟ την ώρα που εκείνος έφτιαξε δική του λίστα και ότι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού είναι αναγκαία. Ωστόσο ο κ. Πολάκης ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και αφού αποχώρησε, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι όλα τα διευθετηθούν στην συνεδρίαση της Μεγάλης Τρίτης .

Η ανακοίνωση ανέφερε συγκεκριμένα ότι "κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων".

Ακολούθησαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση .Σύμφωνα με το iatrodedia.gr οι υποψηφιότητες τις οποίες εξέτασε ο κ.Πολάκης και βρήκε λάθη, δεν αποτελούσαν επιλογές των μελών του Κέντρου. Αλλά και οι δικές του επιλογές δεν είναι έγκυρες καθώς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News