Ελλάδα

Μετα το Πάσχα συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι

Μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων, εκπρόσωποι των οποίων τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με την μορφή που εξήγγειλε τη Μ.Τρίτη, η ΠΟΕΣΥ.

Ο αγώνας για τη διάσωση του αγγελιοσήμου, ως πόρου των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων, συνεχίζεται, τονίστηκε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Για τον ΕΔΟΕΑΠ επισημάνθηκε σύμφωνα με το in.gr ότι γίνεται «κλασική ληστεία μετά φόνου» και υπογραμμίστηκε ότι ο κλάδος των ΜΜΕ έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αμέσως μετά τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης, αυτή την εβδομάδα, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, θέτοντας σαν όρο ότι «συζητάμε μόνο αν υπάρχει το θέμα του αγγελιοσήμου στο τραπέζι».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δήλωσε ότι πρέπει να τιμήσουμε τους συναδέλφους που κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα συμμετέχοντας δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και για αυτό τόνισε ότι «πρέπει προσεκτικά και κατά περίπτωση να εξετασθεί το ζήτημα διαγραφής μελών».

Έλαβε το μήνυμα η κυβέρνηση

Επίσης, χαρακτήρισαν επιτυχημένη την απεργία τόσο όσον αφορά την κυβέρνηση, η οποία -όπως υπογραμμίστηκε- έλαβε το μήνυμα όσο και για τους συναδέλφους που επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή σε δύσκολες συγκυρίες, ενώ καυτηριάστηκε για άλλη μια φορά το γεγονός των απεργοσπασιών.

Το θέμα των διαγραφών από την ΕΣΗΕΑ όλων όσοι έσπασαν την απεργία θα εξεταστεί και θα προχωρήσει, τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Σχόλια