Ελλάδα

Πάσχα χωρίς ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Ρουκετοπόλεμος τέλος στη Χίο!  Τα συνεργεία του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής αποφάσισαν από κοινού φέτος να μην ρίξουν ούτε μία ρουκέτα.

Τα εξώδικα και οι μηνύσεις από τους θιγόμενους κατοίκους του Βροντάδου, είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Αστυνομίας που διεμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πιστά φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται αναφέρει το politischios.gr.

 Επιπλέον οι πληροφορίες ότι στον Βροντάδου θα σταλούν διμοιρίες των ΜΑΤ έκανε τα συνεργεία να επανεξετάσουν τη στάση τους αφού όπως ανέφεραν, το έθιμο δεν μπορεί να διεξαχθεί κάτω από κλίμα πιέσεων και τρομοκρατίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση, τελικά αποφασίστηκε φέτος να μην πέσει καμία απολύτως ρουκέτα, αφού όπως επισημαίνουν οι ρουκετατζήδες αντιμετωπίζονται ως «εγκληματίες» επειδή συνεχίζουν ένα έθιμο εκατοντάδων ετών.

Το γεγονός πάντως ότι φέτος οι ρουκέτες που φτιάχτηκαν δεν ξεπερνούν τις 20.000 (τα προηγούμενα χρόνια ξεπέρασαν και τις 100.000) φαίνεται ότι δεν προσμετρήθηκε από καμία πλευρά αφού δύο από τις θιγομένους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στη «ζώνη πυρός», δεν επιτρέπουν την επέμβαση των συνεργείων του Δήμου ώστε να τοποθετηθούν τα προστατευτικά σύρματα.

Σχόλια