default-image

Έληξε η απεργία των δημοσιογράφων

Ελλάδα
Έληξε η απεργία των δημοσιογράφων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέλος της απεργίας των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε αφού τα σωματεία του κλάδου αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων με ισχύ από τις 5 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρεται ότι "αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00 ". Η συνέχιση θα γίνει με διαφορετική μορφή και κυρίως με εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου .

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς τόνισε ότι "ζητάμε τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Και ταυτόχρονα την διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Η ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ σε ένα ελλειμματικό εν τη γεννέσει του Ταμείο θα εξανεμίσει τα αποθεματικά των Ταμείων και της περιουσίας τους που είναι από τις εισφορές των εργαζομένων".

Είχε προηγηθεί το σπάσιμο της απεργίας από τον ΣΚΑΙ τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, ενώ σήμερα εκδόθηκαν σε ψηφιακή μορφή η εφημερίδα Καθημερινή και η αθλητική εφημερίδα, Sportday.

Προηγήθηκε η άκαρπη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τα σωματεία των δημοσιογράφων όσον αφορά κυρίως στην κατάργηση του αγγελιόσημου, ενώ πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί διεμήνυαν στην ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ ότι θα ακολουθούσαν το παράδειγμα του ΣΚΑΙ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News